Diskettens arvtakere?

Utvalget av portable lagringsenheter blir stadig større, i det siste har det dukket opp mange nye USB-enheter. Vi har testet hva de duger til.

Diskettens arvtakere?
Publisert
Sist oppdatert

I mange situasjoner kan det være praktisk med et ultrakompakt format for lagring av data, som er kompatibelt med alle datamaskiner. Tidligere har disketten vært det nærmeste man kom et standard format som kunne leses og skrives til av alle typer datamaskiner. Nå har små USB-lagringsenheter begynt å dukke opp fra både den ene og den andre, og begynner å vinne innpass.

Ikke helt nytt

Denne løsningen er på ingen måte ny, vi skrev om den allerede i mai 2000, da Thumbdrive ble lansert. Men prisene den gang var hårreisende, og noen suksess ble produktet aldri.

128 MB var den gangen priset til 4 516 kroner, mens dagens 128 MB koster 436 kroner inkl mva – under en tiendedel!

Da blir løsningen straks mer interessant.

Hva skal barnet hete?

De fleste leverandørene kaller disse enhetene for ”drive” i en eller annen variant. Det er selvsagt fordi det opptrer som et drev i operativsystemet.

Vi er ikke helt med på dette, siden det ikke er noe som roterer, og synes kanskje ”minneplugg” kunne passe bedre. Enhetene er jo ikke stort større enn en USB-plugg.

I bruk

Hvis du bruker et relativt moderne operativsystem, det vil si Windows ME eller nyere, alternativt MacOS 9 eller Linux 2.4 eller senere, er det bare å sette i minnepluggen, så er den klar til bruk i løpet av sekunder. Normalt vil operativsystemet åpne et vindu i filbehandleren, slik at det bare er å dra filer til eller fra dette, eller bruke dataene direkte uten kopiering til andre lagringsenheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer