Diskkabinett med fingeravtrykksleser

Vil du sikre deg mot at andre leser dataene dine finnes det mange løsninger. Vi har sett på et USB-kabinett med leser for fingeravtrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan være mange grunner til at man vil sikre seg mot uautorisert adgang til data, og minst like mange praktiske løsninger som skal sørge for dette. Noe kan gjøres i operativsystemet, men det er ikke alltid tilstrekkelig. Krever man ekstra sikkerhet må man ty til maskinvare.

Mer enn passord

Kabinettet vi har hatt på testbenken har plass til en 3,5 tommers parallell ATA-disk, og kobles til PCen med USB 2.0. Strømforsyningen er ekstern. Men det spesielle er at det har en fingeravtrykksleser skjult under dekselet i front. For å beskytte tilgang til disken registrerer du fingeravtrykket fra en av fingrene dine, deretter er det bare avlesing av fingeren som åpner for tilgang. Du kan også legge inn ett passord i tilfelle avlesingen skulle svikte, hvis du for eksempel skulle skjære deg i fingeren...

I praksis

Å installere disken i kabinettet er lett, det er bare å løfte av lokket, sette inn disken, koble til ledningene og skru det hele sammen.

Plassert under disken er det en stor kjølevifte, en langt bedre løsning enn de hissige små viftene man vanligvis ser i harddiskkabinetter. Luftstrømmen rettes direkte mot disken samtidig som støynivået blir langt lavere og mindre sjenerende med en stor vifte som ved en gitt løuftmengde pr minutt roterer med vesentlig lavere hastighet enn en liten vifte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer