Diskret jobbsurf

Får du ikke lov til å surfe på jobben? Med Ghostzilla kan du skjule nettleseren inne i andre vinduer.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kjenner alle til det. Lunsjen er akkurat fortært, og før du går i gang med del to av arbeidsdagen skulle du så veldig gjerne ha sjekket nyhetene på VG, dagens DinSide-artikler, privatmailen og om det har kommet noen nye interessante biler på finn.no i dag. Problemet er derimot at du sitter i åpent kontorlandskap, og at sjefen nok vil komme inn døra i løpet av et par minutter.

Ta-da - ønsk Ghostzilla velkommen; en nettleser basert på Mozillakoden som gjør surfingen din ytterst diskret.

Kjapp installasjon

Nettleseren finnes i to versjoner - en som krever (enkel) installering og en som ikke gjør det. Faktisk holder det for sistnevnte versjon å kjøre programfila, enten den ligger på harddisken, på en CD-ROM eller på en USB-nøkkel. Deretter kjører programmet i bakgrunnen. Det bruker temp-katalogen for midlertidig lagring, og når du avslutter programmet sletter det sporene etter seg.

Men viktigst av alt - surfingen kan gjøres nesten usynlig og i hvilket som helst vindu. Om du leser mail i Outlook eller leter etter filer på nettverksdisken - en musvegelse der du beveger pila helt til venstre, helt til høyre og helt til venstre igjen gjør at nettleseren vises. Borte er alle farger og alle bilder - alt er skrevet i grått, og i stedet for bilder er det heller stiplede omriss som viser bildet dersom du holder muspekeren over. Du kan faktisk sette den opp til å bruke ulike grader av kamuflering; seks i tallet - alt fra fullverdig i farger som en hvilken som helst annen nettleser til den omtalt over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer