Diskverktøyene du må ha

Harddisken er for mange er den viktigste komponenten i datamaskinen - det er tross alt her dataene ligger. Her er noen snasne verktøy som hjelper deg holde den i trim.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle brukere er interessert i å vite hva som egentlig foregår inni selve datamaskinen når de surfer på nettet eller ripper en CD - det viktigste er at den virker og gjør som den skal.

Undertegnede har for så vidt det samme forholdet til biler.

Det å bruke en gjenstand uten å kunne noe om hvordan den fungerer er greit nok, men for å unngå rusk i maskineriet er det likevel viktig å kunne vaske, rydde og holde litt orden. Spesielt Windows-installasjoner har nemlig en tendens til å bli tregere og tregere med tiden dersom du ikke selv tar noen grep.

Noen foretrekker faktisk å reinstallere hele Windows fra tid til annen, men høres dette ut som mye styr klarer du deg også lenge ved å bruke noen små gratisverktøy for å holde PC-en i form.

Les også: Gjør Windows sikrere

Harddisk i form?

Først vil vi bare si at det er bra å vite litt om diskene dine - og spesielt i sommervarmen kan det være greit å holde et øye med temperaturen inni datamaskinen. For varme harddisker er ikke bra.

>>> Slik holder du PC-en kjølig.

Det er heldigvis ikke nødvendig å sjekke dette manuelt, for moderne harddisker har sensorer for dette innebygd. Vi foretrekker å fyre opp CPUID Hardware Monitor, siden den også gir oss tempen på prosessor og grafikkort, men ønsker du litt mer funksjonalitet bør du sjekke ut CrystalDiskInfo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer