Disney+ lanserer gruppevisning

Med den nye GroupWatch-fuksjonen kan inntil sju personer se TV-serier og filmer samtidig - på avstand.

SE SAMMEN: Eller i hvert fall samtidig. Disney+ ruller nå ut en gruppevisning-funksjon også i Norge. Foto: Kirsti Østvang
SE SAMMEN: Eller i hvert fall samtidig. Disney+ ruller nå ut en gruppevisning-funksjon også i Norge. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da coronapandemien brøt ut i mars opplevde strømmetjenestene gode tider. De ble faktisk bedt om å kutte strømmekvaliteten av myndigheter for å forhindre at internett skulle bryte sammen fordi så mange så på samtidig.

Når alle måtte holde seg hjemme, måtte man finne nye måter å se TV-serier og filmer sammen på. Nettlesertillegget Netflix Party (nå kalt Teleparty), som lar et virtuelt visningsrom for Netflix-innhold med andre, fikk en skikkelig oppsving.

Inntil sju personer

Nå har nylig norgeslanserte Disney+ bygd inn en se-sammen-funksjon i tjenesten. Den kalles for GroupWatch, og gjør det mulig å koble seg sammen med venner og familier og se filmer og serier i tjenesten i fellesskap.

Inntil sju personer kan se innhold sammen, samtidig på web, mobiltelefon, strømme-enheter eller smart-TV-er, og dele reaksjoner i sanntid, opplyser Disney+ i en pressemelding.

Slik bruker du GroupWatch

Du kan ta i bruk funksjonen ved å trykke på et nytt GroupWatch-ikon på Detaljer-siden til en serie eller film.

Da vil du få opp en lenke du kan bruke til å invitere inntil seks personer å se på innhold sammen med deg. Det forutsetter at de også har Disney+-abonnement. Invitasjonene må sendes fra web eller mobil, men selve tittingen kan foregå via tilkoblede strømmeenheter eller smart-TV-er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer