Disney+ lanserer gruppevisning

Med den nye GroupWatch-fuksjonen kan inntil sju personer se TV-serier og filmer samtidig - på avstand.

SE SAMMEN: Eller i hvert fall samtidig. Disney+ ruller nå ut en gruppevisning-funksjon også i Norge. Foto: Kirsti Østvang
SE SAMMEN: Eller i hvert fall samtidig. Disney+ ruller nå ut en gruppevisning-funksjon også i Norge. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da coronapandemien brøt ut i mars opplevde strømmetjenestene gode tider. De ble faktisk bedt om å kutte strømmekvaliteten av myndigheter for å forhindre at internett skulle bryte sammen fordi så mange så på samtidig.

Når alle måtte holde seg hjemme, måtte man finne nye måter å se TV-serier og filmer sammen på. Nettlesertillegget Netflix Party (nå kalt Teleparty), som lar et virtuelt visningsrom for Netflix-innhold med andre, fikk en skikkelig oppsving.

Inntil sju personer

Nå har nylig norgeslanserte Disney+ bygd inn en se-sammen-funksjon i tjenesten. Den kalles for GroupWatch, og gjør det mulig å koble seg sammen med venner og familier og se filmer og serier i tjenesten i fellesskap.

Inntil sju personer kan se innhold sammen, samtidig på web, mobiltelefon, strømme-enheter eller smart-TV-er, og dele reaksjoner i sanntid, opplyser Disney+ i en pressemelding.

Slik bruker du GroupWatch

Du kan ta i bruk funksjonen ved å trykke på et nytt GroupWatch-ikon på Detaljer-siden til en serie eller film.

Da vil du få opp en lenke du kan bruke til å invitere inntil seks personer å se på innhold sammen med deg. Det forutsetter at de også har Disney+-abonnement. Invitasjonene må sendes fra web eller mobil, men selve tittingen kan foregå via tilkoblede strømmeenheter eller smart-TV-er.

Disney+ lanserer gruppevisning

Hver enkelt deltaker kan sette den synkroniserte GroupWatch-avspillingen på pause, sette avspillingen på igjen, spole tilbake og spole raskt fremover og så videre.

Vi savner chat

Da Dinside testet ut den nye funksjonen, fungerte alt i grunn som forventet. Brukergrensesnittet er pent laget. Vi liker også at det står hvem som pauser avspilling og lignende.

Vi savner imidlertid en innebygd chattemulighet, for nå føles det fremdeles ut som vi bare sitter og ser på alene.

Du kan riktignok kommunisere ved å dele emoji-reaksjoner fra Disney+-appen, men det forutsetter at du ser innholdet på en annen skjerm.

Disney+ lanserer gruppevisning

Da funksjonen ble rullet ut i USA for noen uker siden, sa at Disney+ at de vurderer å innføre chat, skriver Cnet, så vi krysser fingrene.

Flere kaster seg på

Ifølge The Verge har også Amazon Prime Video lansert en lignende funksjon kalt Watch Party.

Nettlesertillegget Netflix Party har etter at vi omtalte det tidligere i år blitt omdøpt til Teleparty og fungerer nå med flere tjenester enn Netflix. Scener er en annen tredjepartstjeneste som gjør det mulig å koble til ulike strømmetjenester og se samtidig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer