Disney+ til Norge i sommer

Netflix' storkonkurrent bekrefter.

KAN BLI POPULÆR: Disney+ har mye innhold som kan være forlokkende for spesielt barnefamilier. Til sommeren kommer strømmetjenesten til Norge. Foto: Disney
KAN BLI POPULÆR: Disney+ har mye innhold som kan være forlokkende for spesielt barnefamilier. Til sommeren kommer strømmetjenesten til Norge. Foto: Disney Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På sine pressesider bekrefter Disney at strømmetjenesten Disney+ lanseres i i Norden til sommeren.

Som tidligere kunngjort vil prisen ligge på 6,99 euro i måneden, i underkant av 70 kroner. Et årsabonnement vil koste 69,99 euro, cirka 695 kroner.

Disney+ ble lansert i USA i fjor høst. Det var store forventninger til lanseringen, både grunnet den relativt lave prisen og innholdet.

Mer enn bare Disney-tegnefilm

Disney-konsernet eier flere store aktører og kan derfor tilby langt mer enn Mikke Mus i sitt sortiment

Blant annet eier Disney både Pixar, Lucasfilm, Marvel, National Geographic, Hulu, 20th century fox, Fox searchlight pictures og ESPN, for å nevne noen.

Ved lansering skal det være 500 spillefilmer og 7500 TV-serie-episoder i biblioteket, inkludert den splitter nye Star Wars-serien «The Mandalorian», alle Pixar-filmene, «Captain Marvel» og alle episodene av «The Simpsons».

Greit å vite er også at innhold både fra Marvel, Pixar, Disney animation og Star Wars-universet i fremtiden blir eksklusivt på Disney+ og ikke tilgjengelig på andre strømmetjenester.

Da vi spurte Disney tidligere i år om hva slags innhold nordmenn kan forvente seg lansering, fikk vi følgende svar:

- Hvilket innhold som kommer til å ligge på Disney+, som ligger på eventuelt andre plattformer, vil variere fra land til land. Vi har per i dag dessverre ikke mulighet for å kommentere noe angående innhold, sa talsperson for Disney+, Cathrine Kanck-Vårdal, til Dinside.

4K og offline-støtte

Disney+ vil være tilgjengelig på en rekke plattformer: Apple TV, Chromecast Xbox, Playstation, Roku, iOS og Android til å begynne med.

MANGE MULIGHETER: Disney+ blir tilgjengelig på en rekke plattformer, som Apple TV og Chromecast, samt TV-er fra Samsung, LG og Sony. Foto: Disney
MANGE MULIGHETER: Disney+ blir tilgjengelig på en rekke plattformer, som Apple TV og Chromecast, samt TV-er fra Samsung, LG og Sony. Foto: Disney Vis mer

Og innholdet kan spilles av med 4K-oppløsning og HDR, med Dolby Atmos-lyd. I motsetning til Netflix, som krever at du kjøper et dyrere abonnement for å få den beste bildekvaliteten, er dette en del av pakka når du kjøper standardabonnementet.

Det samme er fire samtidige strømmer, noe du også betaler ekstra for hos Netflix. Disney+ støtter opptil syv ulike profiler og burde derfor dekke de fleste familier – Netflix kan bare skilte med fem. Hver bruker vil da få personlige anbefalinger, mulighet til å fortsette der man slapp og så videre.

På Android og iOS kan man laste ned innhold lokalt på enheten, og det uten begrensninger annet enn hvor mye lagringsplass man har ledig.

Vil du ha mulighet for 4K-kvalitet og fire samtidige strømmer på Netflix, er månedsprisen 139 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer