Best i test bærbar PC 2017

Disse PC-ene er best i test

Vi har plukket ut tre modeller som gjorde det spesielt skarpt siste halvår av 2017.

BEST I TEST: Lenovo Yoga 920 er en av to PC-er som får stempelet Best i test desember 2017. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BEST I TEST: Lenovo Yoga 920 er en av to PC-er som får stempelet Best i test desember 2017. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Året går mot slutten, og i 2017 har Dinside-redaksjonen rukket å teste 26 bærbare PC-er. I likhet med mobiltestene, har vi konsentrert oss om spydspissene fra hver av de store produsentene, men har også testet en god del rimeligere modeller.

Tre ganger i år har vi delt ut terningkast 6. Første gang var i vår, til modellen Swift 3 fra Acer. Denne modellen med 8 GB RAM er dessverre ikke lenger tilgjengelig - i hvert fall ikke offisielt, men er du heldig er det en og annen butikk som har den fortsatt.

Swift 3 var én av tre PC-er vi trakk fram som testvinnere første halvår, og nå gjør vi en ny oppsummering - denne gangen fra perioden august til desember.

Svært mye bra i høst

Og for en forrykende testhøst det har vært: Vi har delt ut en rekke Anbefalt-stempler (du finner lenkeliste til dem nederst), i tillegg til å trille terningkast 6 ved to anledninger - én gang til en tradisjonell, bærbar PC, og én gang til en såkalt 2-i-1-PC, som med enkle håndgrep kan gjøres om til et nettbrett.

Disse to PC-ene får stemplet Best i test.

I tillegg har vi plukket ut én svært billig PC som gjorde sterkt inntrykk på oss. Med god byggekvalitet, full HD-skjerm og lydløs operasjon, var det ingen i redaksjonen som var i nærheten av å klare å tippe prisen på den. Denne får stempelet «Mye for pengene».

Best i test - tradisjonell bærbar PC: Huawei Matebook X

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Kinesiske Huawei er et temmelig uskrevet blad i bærbar-sammenheng, men det skulle man ikke tro når man legger hendene på Matebook X. Den lydløse PC-en scorer bra på nesten alle testpunkter, og vi brukte ikke lang tid på å skjønne at dette var en klar sekser på terningen.

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Det har vært en sann glede å bli kjent med Huawei Matbook X. PC-en virker gjennomarbeidet i nær sagt alle bauger og kanter, og med tanke på alle de gode egenskapene som er blitt godt dokumentert og gjennomgått i vår test, er 12.995 kroner slett ikke noen upris.»

Les hele testen

Best i test - 2-i-1-modeller: Lenovo Yoga 920

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Denne produktkategorien får stadig nye og spennende tilskudd, og med tredje generasjon Yoga 900 har Lenovo etter vår mening truffet blink. PC-en yter svært godt og imponerer med god byggekvalitet og et batteri som varer nesten to hele arbeidsdager før det må lades!

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Yoga 920 er den beste 2-i-1-PC-en vi har testet noen gang. Den byr på svært god byggekvalitet, ytelse og batteritid, som til sammen danner grunnlaget for årets tredje sekser på terningen.»

Les hele testen

Mye for pengene - budsjettklassen: Multicom Talisa 230

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Vi har ikke testet veldig mange PC-er i de nedre prisklasser, og har derfor ikke delt ut Best i test-stempel her. Men det er én modell som fortjener å bli løftet fram, en modell som bød på veldig mye mer enn vi hadde forventet.

Modellen heter Talisa 230, og det er først og fremst skjerm og byggekvalitet som imponerte oss. For godt under 2.500 kroner får du en PC som både ser ut og føles som en modell som koster tre-fire ganger mer.

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Har du enkle krav og tåler å vente litt på at enkelte oppgaver blir fullført, er det ingen tvil om at du får mye for pengene dersom du går for denne PC-en.»

Les hele testen

Disse PC-ene har fått Anbefalt produkt-stempel i høst:
Lenovo Yoga 920
HP Spectre 13
Huawei Matebook X
Dell XPS 15
Apple Macbook

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer