Disse programmene må du ha

Det som virkelig gjør det morsomt å være Ubuntu-bruker, er utvalget av gratisprogrammer. Det er enormt.

Disse programmene må du ha
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nå kommet til del tre i vår "Kom i gang med Ubuntu"-serie, og i dag skal vi se på hvilke programmer vi har valgt å installere i tillegg til dem som følger med i utgangspunktet.

Tidligere har vi fortalt deg 1) hvordan du installerer Ubuntu, og 2) hvilke tilpasninger du bør gjøre i etterkant.

Har det meste allerede

I motsetning til når du installerer Windows, kommer Ubuntu med mange av de programmene du trenger, ferdig installert, for eksempel en kontorsuite med blant annet tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy - OpenOffice.org. Nettleseren Firefox, grafikkprogrammet Gimp, chatteprogram for MSN, AOL, Yahoo! og andre meldingsnettverk, epostprogram, brenneprogram for CD/DVD, og mye mer.

Men i tillegg til dette har Ubuntu et eget Programvaresenter, som gir deg tilgang til et enormt bibliotek med alternative programmer du kan installere, uten at det koster deg en øre. Du finner den nederst på Startmenyen:

Legg merke til at du kan søke etter programmer øverst til høyre. Her kan du skrive VLC. VLC er en multimedieavspiller for nær sagt alt av formater, og det er absolutt en av våre favorittprogrammer i såvel Ubuntu som på Mac og Windows. Trykk Installér-knappen, og etter noen sekunder vil du finne VLC på Startmenyen under "Lyd og bilde":

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.