Spillhøsten 2021

Disse spillene gleder vi oss til

«Battlefield» er tilbake i slag, samtidig kommer det første «Halo»-spillet på mange år.

STAR LORD: Gjengen i «Guardians of the Galaxy» er tilbake i spillformat. Foto: Square Enix
STAR LORD: Gjengen i «Guardians of the Galaxy» er tilbake i spillformat. Foto: Square Enix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart er sommeren over og vi trer inn i det som for mange, deriblant undertegnede, er den beste tiden av året, med vakre farger på trærne, en frisk og fin utendørstemperatur og, kanskje viktigst av alt, tidlig solnedgang, slik at vi kan spille uten å plages med gjenskinn på TV-en.

Så langt har 2021 vært et spennende og innholdsrikt spillår, som også preges av det første leveåret til PlayStation 5 og Xbox Series X. Er du en av dem som har vært heldig og fått tak i en av de nye konsollene, har du nok kost deg med raskere lasting, bedre grafikk og høyere bildefrekvens for en mykere spillbilde. Og hvor topp er ikke Xbox’ Quick Resume?

Står du fortsatt på venteliste for PS5 eller Xbox Series X, anbefaler vi å ta en titt på Xbox Series S, som faktisk er på lager i en rekke butikker. Den lille Xbox-konsollen er svært kapabel og paret med Xbox Game Pass, har man potensielt mye spillmoro i vente for en grei pris.

En spennende høst

Etter spennende lanseringer som «Returnal» (PC og PlayStation) og «Microsoft Flight Simulator» til konsoll bak oss, er det på tide å se fremover om det som skal skje i høst. Og med høst i dette tilfellet, mener vi det som skjer mellom 1. september og 31. desember i år, selv om desember teknisk sett er vinter.

Uansett – under kan du lese hvilke storspill det er å glede seg til i tida som kommer. Vi har ikke sortert spillene etter hvilke vi ser mest frem til, men i stedet er lista etter bekrefta dato. Nederst kan du forresten stemme over hvilket du gleder deg mest til.

PS. Et av spillene Martin gleder seg mest til, er «Bus Simulator 21» som slippes 7. september. Det er nok litt nisje og regnes nok ikke som et storspill, men gøy blir mest sannsynlig for det.

14. september: Deathloop (PS5 og PC)

Deathloop lanseres i september. Foto: Bethesda Softworks
Deathloop lanseres i september. Foto: Bethesda Softworks Vis mer

«Deathloop» er et actioneventyrspill der du styrer leiemorderen Colt som befinner seg i en tidsloop. Målet er å knerte åtte mål før midnatt for å komme seg videre til neste dag.

Dette er en interessant lansering. Bethesda eies jo nå av Microsoft, men spillet «Deathloop» lanseres først til PlayStation 5 (og PC). Det skyldes selvsagt at eksklusivitetsavtalen ble undertegnet før oppkjøpet og at Microsoft har sagt at de vil respektere avtaler som ble godkjent før oppkjøpet.

Uansett, «Deathloop» kommer til Xbox Series X|S ved en senere anledning.

21. september: Kena: Bridge of Spirits (PS4, PS5 og PC)

Fargerike Kena: Bridge og Spirits er konsolleksklusivt til PlayStation. Foto: Ember Lab
Fargerike Kena: Bridge og Spirits er konsolleksklusivt til PlayStation. Foto: Ember Lab Vis mer

Et annet actioneventyr er PC- og PlayStation-eksklusive «Kena: Bridge of Spirits» som slippes i september.

Her følger vi Kena, en sjeleguide, som bruker sine magiske egenskaper for å hjelpe døde personer fra den fysiske til den spirituelle verden. Spillet er selvsagt ikke uten utfordringer, og du denne fargerike verden møter Kena på mange fiender på veien til målet.

24. september: Lost Judgment (PS4, PS5, Xbox One og Xbox Series X|S)

Det blir en god del mystikk i Lost Judgment. Foto: Sega
Det blir en god del mystikk i Lost Judgment. Foto: Sega Vis mer

«Lost Judgment» er oppfølgeren til «Judgment» fra 2018, som på sin side er et sidekapittel i spillserien «Yakuza». Spillet er satt til to japanske byer der du trer inn i skoene til privatdetektiven Takayuki Yagami som etterforsker karakteren Akihiro Ehara som er mistenkt for seksuell trakassering og senere drap.

Yagami blir hanket inn av Eharas forsvarsadvokat som ønsker å undersøke klientens involvering, og Yagami møter på flere utfordringer jo dypere han kommer inn i saken.

7. oktober: Far Cry 6 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox X|S, PC og Stadia)

Far Cry 6 tar turen til Karibien og mer motstandskamp. Foto: Ubisoft
Far Cry 6 tar turen til Karibien og mer motstandskamp. Foto: Ubisoft Vis mer

I «Far Cry 6» går turen til øya Yara i Karibien og en tropisk og fargerik setting. Her trer vi inn i rollen som Dani Rojas, som sammen med den lokale motstandsbevegelsen ypper seg mot diktatoren Antón Castillos.

Interessant nok portretteres sjefsskurken Castillos av ingen ringere enn Giancarlo Esposito, mest kjent som Gus Fring i TV-serien «Breaking Bad».

22. oktober: Battlefield 2042 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox X|S og PC)

Dette bildet sier mer enn tusen ord om Battlefield-serien. Foto: EA
Dette bildet sier mer enn tusen ord om Battlefield-serien. Foto: EA Vis mer

Etter to lanseringer inspirert av første og andre verdenskrig, vender «Battlefield» tilbake til nåtid og litt fremtid i «Battlefield 2042».

De første trailerne har vist fullspekket action-sekvenser, ødeleggelser i kjent «Battlefield»-stil og dynamisk vær, som vi knapt kan vente med å kaste oss ut i.

8. oktober: Metroid Dread (Switch)

Klar for mer 2D-action= Metroid Dread kommer til Nintendo Switch i oktober. Foto: Nintendo
Klar for mer 2D-action= Metroid Dread kommer til Nintendo Switch i oktober. Foto: Nintendo Vis mer

Et av høstens høydepunkt for Nintendo Switch-spillerne, blir utvilsomt «Metroid Dread», som lanseres i oktober.

En interessant detalj er at spillet opprinnelig var under utvikling til Nintendo 3DS og skulle komme i 2006(!), men slik gikk det altså ikke. I stedet kommer «Metroid Dread» i 2021 og til Switch.

«Metroid»-fans kan se frem til et actionpakket spill i 2D.

26. oktober: Guardians of the Galaxy (PS4, PS5, Xbox One, Xbox X|S, PC og Switch)

Star Lord er klar til kamp i Guardians of the Galaxy som slippes til PlayStation 4 og 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch og PC. Foto: Square Enix
Star Lord er klar til kamp i Guardians of the Galaxy som slippes til PlayStation 4 og 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch og PC. Foto: Square Enix Vis mer

Actionspillet med Star Lord i hovedrollen lanseres til en rekke plattformer i slutten av august.

Du er heldigvis ikke alene i spillet og har med deg hele bølingen med Groot, Rocket, Drax og Gomorra i det som ser ut til å bli en actionpakket opplevelse.

28. oktober: Age of Empires IV (PC)

Ventetiden er snart omme. Strategispillet Age of Empires IV er bare et par måneder unna. Foto: Xbox Game Studios
Ventetiden er snart omme. Strategispillet Age of Empires IV er bare et par måneder unna. Foto: Xbox Game Studios Vis mer

Etter litt ventetid er «Age of Empires IV» snart klar for PC-spillere verden rundt. Strategispillet vil består av fire historiedeler som er satt til sine respektive historiske begivenheter.

«Age of Empires IV» har selvsagt også en flerspillerdel med både PVP (spiller mot spiller) og PVE (spiller mot datastyrte fiender).

29. oktober: Flåklypa Grand Prix (PC og Switch)

Drammensbaserte Ravn Studio jobber i samarbeid med Tønsberg-baserte Rock Pocket Games med å pusse opp spillet «Flåklypa Grand Prix» fra 2000.

Det opprinnelige målet var å lansere bilspillet våren 2021, men lanseringa ble skjøvet til høsten. På sine nettsider bekrefter Ravn Studio at «Flåklypa Grand Prix» slippes til PC og Nintendo Switch 29. oktober.

« Nå kan du sette deg bak rattet til Il Tempo Gigante og opplevde det famøse «magesuget» i Flåklypa Grand Prix! Men, først må du bygge bilen. Delene kan du vinne i morsomme minispill som Solans postsortering og Ludvigs labyrint, eller du kan finne dem mens du utforsker velkjente Flåklypa-scener og opplever historien om de tre gode vennene på Flåklypa-toppen, sykkelreparatør Reodor Felgen, Solan og Ludvig», skriver Ravn Studio om spillet.

21 år etter lanseringa får vi en nyversjon av Flåklypa Grand Prix. Foto: Ravn Studio
21 år etter lanseringa får vi en nyversjon av Flåklypa Grand Prix. Foto: Ravn Studio Vis mer

5. november: Call of Duty Vanguard (PS4, PS5, Xbox One, Xbox X|S og PC)

Ikke et år uten et nytt «Call of Duty». Slik er det også i år med kommende «Call of Duty Vanguard», som er satt til andre verdenskrig.

I tillegg til en kampanjedel, som er satt til både Europa, Afrika og Stillehavet der vi følger en gruppe spesialsoldater, har «Call of Duty Vanguard», også en vanlig flerspillerdel og samarbeidsspilling i zombiemodusen, i tillegg til at et nytt Warzone-kart er på vei.

Det nye Warzone-kartet, som er basert på «Call of Duty Vanguard», lanseres trolig ikke samtidig med spillet, men senere i høst.

10. november: Forza Horizon 5 (Xbox One, Xbox X|S og PC)

Vi ser frem til mer fartsfylt moro i Forza Horizon 5 som tar turen til Mexico. Foto: Xbox Game Studios
Vi ser frem til mer fartsfylt moro i Forza Horizon 5 som tar turen til Mexico. Foto: Xbox Game Studios Vis mer

Vi husker da Xbox avduket frem «Forza Horizon 5» under E3 i sommer og viste et bilde som mange trodde var et foto fra Mexico, der spillet er satt til, men det viste seg å være tatt i spillet.

Det er én av årsakene til at vi har store forventninger til årets lansering av den kritikerroste bilserien som er kjent for sine raske biler, flotte omgivelser og det grafiske detaljnivået.

Trolig er også Mexico, med sitt varierte landskap, en perfekt setting for et spill som dette. Utvikleren lover både tøffe støvstormer og intense tropiske stormer.

7. desember: Dying Light 2 (PS5, Xbox X|S og PC)

Zombiespillet Dying Light 2 kommer i høst. Foto: Techland
Zombiespillet Dying Light 2 kommer i høst. Foto: Techland Vis mer

Lei av zombier? Ikke det, nei. Da ser du kanskje også frem til zombiespillet «Dying Light 2» som lanseres 17 dager før jul.

Det vi vet om «Dying Light 2» er at det er satt 15 år etter apokalypsen og handlingen finner sted i byen The City som inneholder tre fraksjoner, og du kan velge hvilken av dem du ønsker å alliere deg med i kampen mot fiendene.

Ubekreftet dato: Halo: Infinite

Flerspillerdelen i Halo Infinite blir gratis. Foto: Xbox Game Studios
Flerspillerdelen i Halo Infinite blir gratis. Foto: Xbox Game Studios Vis mer

Det forrige hovedspillet i Microsofts kjæledegge var «Halo 5: Guardians» som ble lansert i 2015, men snart er ventetida over.

«Halo Infinite» skulle egentlig komme samtidig som Xbox-lanseringa i fjor, men utviklerne valgte å utsette lanseringa for blant annet å finpusse spillet.

Årets lansering er delt opp i to: en historiedel og en flerspillerdel, der sistnevnte er gratis å spille. Ønsker du å spille historiedelen, som er mer åpen en tidligere «Halo»-kampanjer, må du fortsatt bla opp.

Microsoft har ikke avslørt lanseringsdatoen riktig ennå, men vi tør tippe på at den enten blir i oktober eller november.

Et spill vi håpet å kunne ta med i denne oversikten, er PlayStation-eksklusive «Horizon: Forbidden West». Dessverre er det utsatt til 2022, men som lista over viser er det uansett mange grunner til å glede seg til spillhøsten 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer