Halo Infinite

Disse spillene kommer til Xbox Series X

Spillskred fra Microsoft, som viste frem over 20 spill til den kommende spillkonsollen.

«HALO INFINITE»: Microsofts kjæledegge, Master Chief, er tilbake i et nytt «Halo-spill» som lanseres samtidig med Xbox Series X i høst. Foto: Xbox Game Studios
«HALO INFINITE»: Microsofts kjæledegge, Master Chief, er tilbake i et nytt «Halo-spill» som lanseres samtidig med Xbox Series X i høst. Foto: Xbox Game Studios Vis mer
Publisert

En drøy måned etter at Sony gav spillverden en sniktitt av hva som kan forventes av PlayStation 5, fulgte Microsoft opp med et times langt show der de viste frem over 20 spill som er på vei til Xbox Series X.

Som en gulrot til Xbox-spillerne kunne Microsoft for øvrig bekrefte at samtlige spill som ble vist frem under showet, blir tilgjengelig på spilltjenesten Xbox Game Pass fra dag én.

«Halo» er tilbake

Ikke overraskende var det «Halo: Infinite» som var det store trekkplasteret og høydepunktet. I høst har det gått fem år siden lanseringen av det forrige hovedspillet i spilluniverset, «Halo: Guardians 5», og Microsoft viet rundt 10 minutter til det neste kapittelet.

i videoen fikk vi en sniktitt på hvordan historiedelen blir i «Halo Infinite». Blant annet at spillet er åpen verden, Banished er fienden – slik som i «Halo Wars 2» – Master Chief har fått et nytt leketøy i form av en entrehake og at du får en rekke nye våpen å leke deg med.

«Forza», «Fable», «Everwild» med mer

Microsoft gav også en sniktitt på det neste «Forza Motorsport» som kommer til å kjøre i 4K og 60 bilder i sekundet på Xbox Series X. Spillet er fortsatt på et tidlig stadium i utviklingen, så det kan nok ta en stund før du får teste bilsumulatoren.

Et annet spill som det ble vist svært lite av, er «Avowed», som er det neste fantasi-rollespillet til Obsidian, utvikler av blant annet kritikerroste «The Outer Worlds». Foruten at det er satt i «Pillars of Eternity»s Eora-verden, vet vi svært lite om spillet.

Spillutvikler Rare slapp også en ny trailer av «Everwild», som ser visuelt imponerende ut, men det ennå ikke helt klart hva spillet faktisk handler om.

«Everwild» er i hvert fall satt i en fargerik verden med fantasidyr, såpass vet vi.

I tillegg bekreftet Microsoft at spill som «Forza Horizon 4», «Sea of Thieves», «Gears 5», «Gears Tactics» og «Ori and the Will of the Wisps» blir optimalisert for Xbox Series X.

Showet ble avsluttet med det som kanskje er spillverdens dårligste skjulte hemmelighet. Nemlig at Playground Games utvikler et nytt «Fable». 10 år har gått siden «Fable 3», og det skal bli interessant å se hva studioet bak «Forza Horizon» leverer.

Spill en masse

En rekke av Xbox Game Studios’ partnere fikk også litt scenetid, og blant spillene som ble vist frem er action-spillet «Balan Wonderworld» fra Sonic-skaperne, det historiedrevne «Tell Me Why», «CrossfireX» der historiedelen utvikles av finske Remedy, «S.T.A.L.K.E.R 2», «Phantasy Star Online 2: New Genesis», «Dragon Quest XI», spillutvidelsen «Destiny 2: Beyond Light» og «The Gunk» som er et nytt eventyrspill fra skaperne av «SteamWorld».

Samtidig ble det sluppet en ny trailer for det psykologiske skrekkspillet «The Medium», som utvikles av studioet bak spillet «Blair Witch». Spillet omtales som et «dual-reality»-spill ved at styrer «to spillere samtidig», og det uten betydelige lastetider, lover utvikleren.

Når det gjelder lansering, er det kjent at «Tell Me Why» kommer 27. august og «Halo Infinite» kommer i høst, men mange av spillene kommer ikke før tidligst 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer