Disse spillerne liker Windows 7 best

Windows 7 gjør det enda enklere å overføre musikk og video til lommespillere, men ikke til iPod og iPhone.

Disse spillerne liker Windows 7 best
Publisert
Sist oppdatert
Mens du tidligere måtte bruke egne programmer for å konvertere videoer, fikser Windows 7 dette i det filene overføres.


Windows 7 vil inneholde mange forbedringer i måten video, bilder og musikk overføres til MP3-spillere, lommevideo og mobiltelefoner, men kun dersom spilleren snakker "samme språk" som Microsofts nye operativsystem.

Har du en spiller som kun fungerer sammen med spesialprogramvare, som for eksempel iPod eller iPhone, vil du ikke dra nytte av disse forbedringene.

Hvis du derimoet har en spiller som støtter formatene Windows Media Video (WMV) og/eller Windows Media Audio (WMA), er sjansene derimot langt større.

Disse spillerne liker Windows 7 best


I praksis gjelder dette de fleste nye spillere fra Sony, Samsung, Creative, Sandisk, og flere andre musikk- og mediespillere

Disse spillerne er ofte merket med logoene "PlaysForSure", "Certified for Windows Vista" eller "Plays Windows Media", som betyr at de følger de retningslinjene Microsoft har satt for blant annet å sikre 100% kompatibilitet med Windows Media Player.

Får du frem denne siden når du kobler MP3-spilleren din til en PC med Windows 7, er spilleren din 100% kompatibel med operativsystemet.
Får du frem denne siden når du kobler MP3-spilleren din til en PC med Windows 7, er spilleren din 100% kompatibel med operativsystemet. Vis mer


Dra, slipp og konvertér

Den store nyheten er at Windows 7 skjønner hvilke formater enheten støtter, og dersom du for eksempel prøver å overføre filer som ikke støttes ved hjelp av dra & slipp i Windows Utforsker, vil du automatisk få spørsmål om du vil overføre filene slik de fremstår, eller om du vil at de skal konverteres til et kompatibelt format først:

Enklere får det ikke blitt.
Enklere får det ikke blitt. Vis mer


Særlig nyttig er dette for alle som sitter med større samlinger av DivX-filmer og annet materiale som gjerne egner seg godt for små skjermer, men som ikke uten videre lar seg avspille på lommespilleren. Mens du tidligere måtte bruke egne programmer for å konvertere filene først (med tilhørende utfordringer) fikser Windows 7 dette selv, i det filene overføres.

Her er hva som skjer dersom du gjør det samme i Windows Vista...
Her er hva som skjer dersom du gjør det samme i Windows Vista... Vis mer


Vi prøvde konverterings-nyheten i Windows 7 RC i forbindelse med en test av en ny Walkman-spiller fra Sony nylig. På vår stasjonære PC med Intel Core2Duo E8200-prosessor, overførte vi en 30 minutter lang DivX-film til spilleren på ca 15 minutter, ferdig konvertert.

Les også:
Mer om "PlaysForSure" og "Certified for Windows Vista"-logoene (hos Microsoft).
DinSides test av MP3-spillere
Windows 7-datoen er avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer