DivX ikke godt nok for piratene

Bredbånd og andre høyhastighets innternettoppkoblinger har ført til at filmer finner veien til nettet før de er tilgjengelige på video her hjemme. Og nå er det SVCD-formatet som gjelder.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DivX har så langt vært piratenes favorittformat for DVD-kopier. En spillefilm får normalt plass på én til to CDR-plater. Problemet med fDivX-formatet er at det foreløpig ikke finnes frittstående avspillere som kan lese DivX-plater. Dermed er du avhengig av en PC når du vil se filmene.

Kan spilles i stua

Men raskere internettoppkoblinger har ført til at piratene har fått øynene opp for et annet format, SVCD (Super VideoCD). I motsetning til DivX kan filmer i SVCD-formatet spilles av på de aller fleste stasjonære DVD-spillere i stua, og kvaliteten er som regel svært høy; tilnærmet DVD-kvalitet når filmene vises på en vanlig TV.

Ulempen med SVCD-formatet er at kompresjonen på langt nær er like høy som DivX. Det betyr at én spillefilm vanligvis må fordeles over 2-4 CDR-plater. Men dette skremmer tydeligvis ikke piratene. Flere og flere får tilgang til raske internettoppkoblinger, og en CDR-plate koster bare noen få kroner.

Å laste ned en film i SVCD-format går gjerne uansettt raskere enn det tar å spille av filmen, dersom du har høyhastighets tilkobling, for eksempel gjennom Bredbåndsfabrikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer