DivX inntar videoarkivene

For deg som mener kvantitet ikke er alt - her er et noen alternativer for deg som verdsetter kvalitet på lyd og bilde. Selv om det er på Internett.

Publisert
Sist oppdatert

Er du sånn noenlunde interessert i mulighetene for musikk og video på Internett - og ikke minst følger med på DinSide på daglig basis (noe du selvfølgelig burde), husker du sikkert det eminente videoarkivet Stage6.

Selskapet bak Stage6 står også bak den ikke akkurat ukjente DivX-formatet som er et av de mest populære videoformatene på Internett. En av grunnene til Stage6 sin suksess var overlegen lyd- og bildekvalitet, mye takket være at DivX-formatet kunne brukes direkte.

Men tar du deg nå turen innom www.stage6.com er det nå svært lite å se. Hele nettstedet ble nemlig tidligere i år stengt - offisielt grunnet for lite tid og penger satt av til prosjektet.

Men som det så ofte er når noe forsvinner vil hullet som skapes bli fylt opp av noe annet, og flere kandidater har dukket opp for å kunne forsyne oss med gratis lyd og video med god kvalitet.

Tøff start

Men det er ikke bare-bare å åpne en tjeneste for høykvalitets video. I tillegg til det legale aspektet med henhold til innholdet er det krav til båndbredde, servere, konvertering og - ikke minst - bruk av DivX-teknologien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer