Dobbel Athlon - endelig!

Under konferansen Microprosessor Forum demonstrerte AMD det som svært mange har ventet på - et system med 2 Athlon-prosessorer.

Dobbel Athlon - endelig!
Publisert

Intel har vært alene om å tilby systemer med flere prosessorer basert på x86-arkitekturen. Dermed har Intel hatt et stort overtak både i markedet for arbeidsstasjoner og servere. Dette har utvilsomt reddet mye av Intels omdømme i det siste året, for Intel har ikke hatt problemer med å levere løsninger for servere. Her har ikke etterspørselen sunket det siste året, snarere tvert i mot.

Er AMD sin løsning bedre?

Intel og AMD har helt forskjellige løsninger for håndtering av flere prosessorer. Mens Intel har en felles bus for alle prosessorene, som deler båndbredden, har det nye brikkesettet AMD-760 MP en helt separat bus mellom brikkesettet og hver prosessor.

Samtidig er dataraten vesentlig høyere, 266 MHz mot Intels 133 MHz på de raskeste systemene. Den totale overføringskapasiteten er derfor på 4,2 GB/sekund for AMD sitt 2-prosessorsystem, mens Intel må nøye seg med 1,064 GB/sekund fordelt på to prosessorer.

Denne arkitekturen er en arv fra DEC's Alpha-prosessor, som har kjørt i flerprosessorløsninger i lang tid. Mange utviklere hos AMD kommer fra DEC sitt utviklingsmiljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer