Dobbel levetid for blekkutskrifter

NYHET (London, DinSide): Mens vanlige fargefotografier gjerne holder 15 år før de begynner å falme, har fotografier fra blekkskrivere bare hatt rundt 5 års levetid. Med ny blekkteknologi og nytt fotopapir lover nå Epson 10 års levetid for blekkskrivere.

Epson Stylus Photo 870 kan også hente papir fra en rull. Foto: tk/tk
Epson Stylus Photo 870 kan også hente papir fra en rull. Foto: tk/tk Vis mer
Publisert

Epson lanserer nå tredje generasjon blekkskrivere, og benytter anledningen til å utfordre fotolaboratoriene også på holdbarhet. Bakgrunnen for løftene baserer seg på en ny blekk-teknologi som foreløpig bare vil være tilgjengelig i de nye modellene Stylus Photo 870 og 1270 (sistnevnte kan skrive ut i A3-format).

Krever spesialpapir

Det er bare på Epsons nyeste type fotopapir, EPSON Premium Glossy Photo Paper eller Matte Photo Paper, at blekkteknologien som benyttes i Stylus Photo 870 og 1270 kommer til sin rett. Punktene som produseres skal både være mer presise og flyte mindre ut enn tidligere. I tillegg skal altså blekket bli tatt bedre vare på av dette papiret. Dette er på mange måter en smart strategi. Bare tenk på alle produsentene av blekkpapir som blir nervøse når Epson knytter til seg brukerne på denne måten.

Selve testingen av fotolevetid er utført under det Epson regner som vanlige hjemmeforhold (vanlig kunstig innebelysning, 24 grader C og luftfuktighet på 60%). Laboratorieforsøk skal da vise at fotografiene ikke har falmet selv etter 10 år. På spørsmål fra DinSide om hvor lang levetid blekkfotografiene har når forholdene avviker fra testforholdene, svarer Adam Dent hos Epson: ”For å si det rett ut, det vet vi ikke”.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer