Dobbel-PC fra Lenovo

CES 2010: Når PC-en blir for tung river du den i to.

Dobbel-PC fra Lenovo
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke hver dag det dukker opp en helt ny PC-variant, men nå har Lenovo tenkt nytt. De kaller den en hybrid, og det er to selvstendige maskiner i én. Den ene sitter i skjermen, som kan tas av og brukes separat, mens den andre sitter under tastaturet, som i en vanlig bærbar.

I stedet for å brette skjermen på en bærbar rundt for å bruke den som en tablet-PC, slik vi har sett mange forsøk på i senere år, tar du rett og slett av skjermen.

Tett samarbeide

Som standard mini-bærbar har den Intel Core2 Duo U4100 prosessor, 4 GB DDR minne, 128 GB SSD, 11,6 tommers HD-skjerm med LED-belysning, og kjører Windows 7.

Selve skjermen inneholder også komplett maskinvare basert på en 1 GHz Snapdragon ARM-prosessor, 512 MB DDR minne og 16 GB SSD og har eget batteri. Den har multi-touch og veier bare ca 800 gram. Operativsystemet er Lenovos egen variant av Linuxbaserte Skylight.

Det smarte er at de to maskinene jobber tett sammen med en teknikk Lenovo har kalt Hybrid Switch, som tilbyr sømløst bytte mellom de to prosessorene. Hvis du kjører den som vanlig bærbar og er på en nettside, kan du bare ta av skjermen og fortsette på samme nettside på den separate skjermen - uten avbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer