Dobbelt-monster fra IBM

De store PC-leverandørene satser for fullt også på arbeidsstasjoner. Følsomheten for pris er ikke så stor for brukerne av disse maskinene, ytelsen er viktigst. IBMs IntelliStation Z Pro er den raskeste -- og den peneste -- maskinen vi har hatt på testbenken.

Dobbelt-monster fra IBM
Publisert

Arbeidsstasjoner er etter hvert blitt svært like "ordinære" PCer. I IBMs tilfelle er den ytre forskjellen liten mellom en rimelig Aptiva-modell og en IntelliStation som er nesten 10 ganger dyrere. Aptiva er tradisjonell PC-grå, mens IntelliStation er matt svart. Det er ikke tvil om hvilken som er mest stilig – og svart gir også inntrykk av mer kraft (av en eller annen grunn).

Maskinen er tung -- den veier over 18 kilo. Dette skyldes at kabinettet er meget solid, og at det er mye metall i maskinen. Det ytterste laget på kabinettet er riktignok i ganske myk plast, men har skjermende metallplater på innsiden.

Kraftig konstruksjonNår vi åpner maskinen blir forskjellene fra de enklere maskinene mer påtagelige. For det første tar vi bare av sideveggen på IntelliStation, ikke hele dekselet. For det andre er komponentene av et helt annet kaliber. Vi legger umiddelbart merke til de to Intel Pentium Xeon-prosessorer på 450 MHz, som begge er utrustet med et kraftig arrangement av kjøleribber. Disse kjøles av en stor vifte i bakkant av kabinettet, med en trakt som styrer hele luftstrømmen direkte innover kjøleflatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.