Dobbelt så godt med to kort

Hvis du synes at selv verdens råeste grafikkort blir for tregt, kan du nå koble to av dem sammen - og oppnå enda flere effekter på enda større skjermer. Vi tar en nærmere på titt på en av de tøffeste spill-PCene noensinne.

Dobbelt så godt med to kort
Publisert
Sist oppdatert

Mens alt snakket om dagen dreier seg om de siste spillkonsollene som ble vist på E3, er det fortsatt PCen som byr på den aller beste spillopplevelsen, vil mange påstå. For det er fortsatt her du finner den desidert beste og kraftigste grafikken, og flest spilltitler å velge mellom. Vi tar en nærmere titt på det kraftigste spillverktøyet du kan finne.

Grafikkortet er den aller viktigste enkeltkomponenten for spillentusiastene, og de som vil ha det aller beste må være forberedt på å grave dypt i lommene. Med to av Nvidias GeForce 6800 Ultra-kort koblet sammen i en PC med AMDs FX-55-prosessor, er du ikke langt unna spillernes Nirvana. Vår test-PC kostet da også 26.000 kroner...

Siden hvert av kortene tar hele to PCI-brønner, blir det ikke plass til stort annet enn rå grafikkytelse i kabinettet fra Komplett, men hovedkortet fra Asus har heldigvis integrert lyd, to nettverksinnganger og nok porter til at du neppe vil behøve noen tilleggskort med det første.

Kort om SLI

Scaleable Link Interface (SLI) er Nvidias måte å øke levetiden og verdien på grafikkortene sine. Systemet innebærer i all sin enkelhet en ekstra kontakt på toppen av SLI-kapable grafikkort, som gjør at du kan koble det sammen med andre SLI-kompatible grafikkort. Det krever dog at du har et spesielt hovedkort med to PCI Express 16x-porter (SLI fungerer ikke med AGP) og, selvfølgelig, et grafikkort nummer to, som må være identisk med det første.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.