Død over CDen!

KOMMENTAR: CDen som musikkmedium er fryktelig uelegant og umoderne. Sårbarheten er én ting, tilgjengeligheten er verre. Heldigvis er den snart død.

Død over CDen!
Publisert
Sist oppdatert

Jeg var en gang en stolt og lykkelig eier av en temmelig stor CD-samling. Det vil si - jeg er fortsatt eier av den samme CD-samlingen, men er ikke fullt så stolt lenger.

Det begynte vel egentlig med ekteskap, huskjøp og en liten desputt om CD-samlingen skulle være stuens midtpunkt eller ikke. Overraskende nok fikk mine manne-argumenter gehør, og CDene forble i stuen temmelig lenge. Faktisk litt for lenge.

For på kort tid var to mennesker blitt til en familie på fire, og utfordringene stod i kø for den stolte CD-eieren. Samlingen ble regelrett herjet av fysiske virus. Å stå på en stol og rive CD for CD ut fra hyllene syntes enkelte var utrolig morsomt, spesielt hvis omslaget knakk og den sølvblanke platen rullet bortover gulvet. Siden har det blitt mange sprukne og tomme CD-omslag. Ripete plater har ligget i bunker på høyttalerne, og ruinene av det som en gang var fars stolthet stod hulter til bulter i det en gang så ryddige og fine biblioteket.

Jeg burde selvsagt vært flinkere til å passe på samlingen underveis. Men det hadde samtidig betydd vokting, kjefting og mye arbeid. Det hadde jeg verken tid, lyst eller ork til å holde på med i denne hektiske tiden. CDen ble den store taperen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer