Donkey Kong: Jungle Beat

Her har vi noe helt nytt. Husker du Donkey Konga med de medfølgende bongotrommene? Nå kan du bruke de samme trommene i en helt forskjellig setting, nemlig klassisk 2D-plattforming. Herlig!

Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor slapp Nintendo et høyst uvanlig partyspill, som spilles ved hjelp av et par bongotrommer som kobles til din GameCube. Konseptet gikk ut på å tromme og klappe til rytmen av foskjellige sanger, og spillet var kjempemorsomt, om noe kortvarig (les vår anmeldelse).

Nå får vi sjansen til å bruke de samme trommene til noe helt annet. Jungle Beat er nemlig hverken et party- eller rytmespill, men god, gammeldags plattformer. Det hele er fantastisk enkelt: Du styrer Donkey Kong gjennom todimensjonale brett og samler bananer. Det er en god del forskjellige verdener du må gjennom, og hver av disse består av to brett og en avsluttende kamp mot en boss. På slutten telles opp hvor mange bananer du har samlet, og disse brukes til å låse opp nye oppgaver.

Jungelens rytme

Så hvordan henger det hele sammen med trommene? Styringen er like genial som hele konseptet. Ved å slå på høyre tromme, beveger du deg til høyre, og ved å slå på venstre beveger du deg logisk nok til venstre. Slå du på begge samtidig, hopper du, og når du klapper, sender Donkey Kong lydbølger som brukes til å fange bananer eller slå ut fiender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.