Drakan: vakre kvinner og drager

Vi har lastet ned demoen til spillet Drakan: Order of the Flame – en fortelling om en ensom kriger hvis mål er å befri sin kidnappede bror. Til sin hjelp har hun dragen Arokh og et rikt arsenal av våpen. Spillet er fortsatt ikke ferdig, men det vi har sett hittil er meget imponerende.

Publisert

Drakan spilles fra tredje-persons perspektiv. Denne måten å styre hovedpersonen på ble gjort populær av Tomb Raider-serien, og det er tydelig at Drakans designere har latt seg inspirere av Lara Croft.

Riktignok er Tomb Raider-teknologien gammeldags i 1999, og nå er det kanskje mest naturlig å sammenligne Drakan med er Heretic II. Er du kjent med dette spillet, vil du fort lære å beherske Rynn og hennes bevingede venn.

Spillet foregår i en slags middelalderverden hvor det er vanlig med kjøttetende monstre og drager som puster ild. I demoen får du en rekke oppgaver som ofte innebærer besøk i gamle gruver tett befolket med motstandere. Du kan både bevege deg i luften (med hjelp av dragen Arokh) og til fots.

Nydelig grafikk

Det er en fryd å bevege seg på ryggen til Arokh. Landskapet er detaljrikt og bra modellert. Du blir ofte beskutt både fra bakken og luften, og en god del manøvreringskunnskaper er nødvendige for å unngå trøbbel.

Bevegelsene til fots er ikke like behagelig, og ofte er det vrient å slåss. Kameraplasseringen kan også være problematisk. Men etter vår mening er spillet enklere å kontrollere enn både Tomb Raider og Heretic II.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.