Dreamweaver 2

De siste årene har vi sett en rekke fryktelige eksempler på grafiske HTML-editorer. Men med Dreamweaver 2 har mange webutviklere entusiastisk forkastet sine gamle teksteditorer. Er programmet så fantastisk som mange hevder? Vi har gått det etter i sømmene.

Publisert

Dreamweaver er en grafisk editor, du arbeider i et WYSIWYG-vindu (eng. What You See Is What You Get - "det du ser er det du får"). Men utviklerne har passet grundig på å respektere at det finnes mer enn én måte å kode HTML på. Mens du arbeider i WYSIWYG-vinduet, kan du følge med på endringene i selve HTML-koden i et annet vindu. Dette er løsningen som har gjort Dreamweaver populær.

Dreamweaver er en profesjonell programpakke, som på beste Macromedia-vis forsøker å gjøre det kompliserte enkelt. Det er enkelt å utvikle websider for de aller nyeste nettleserne, men samtidig finnes det en rekke funksjoner som hjelper til med å lage gode websider for eldre nettlesere.

Vi har testet Dreamweaver for brukervennlighet og avanserte muligheter. Selv om det følger en god håndbok med programmet, er det ikke ideelt for nybegynnere. Med Dreamweaver kan du lett lage tabeller, frames-sett, JavaScript-rutiner, layers og style sheets, og justere disse underveis i prosessen.

Dreamweaver er svært bra, og sparer webutviklere for mye ekstraarbeid. Men Dreamweaver er ikke fullt så alene på toppen som mange hevder, noe du kan lese om i andre tester av HTML-editorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer