Dreamweaver 3

Vi har testet Dreamweaver 3, den grafiske HTML-editoren som lover avanserte utviklere at den skal være komplett og svært avansert. Til tross for mange gode egenskaper, er vår konklusjon at Dreamweaver bare passer til bestemte utviklingsoppgaver.

Publisert

Dreamweaver 1 ble en umiddelbar suksess blant mange utviklere som trengte et visuelt utviklingsprogram. Før Dreamweaver var utviklere enten nødt til å benytte grafiske HTML-editorer som hadde mange begrensninger eller arbeide direkte med HTML-kode. Versjon 3 av Dreamweaver bygger på nøyaktig samme brukergrensesnitt som versjon 1 og 2, men kommer med noen nye funksjoner og muligheter.

Funksjoner

Dreamweaver 3s arbeidsfelt gir deg en grafisk visning av webdokumentene du arbeider med, men det du ser er ikke identisk med hvordan det vil se ut i en nettleser. Bl.a. er alle tabeller markert med stiplete streker for å gjøre det lettere for deg å arbeide med dem.

Rundt dette arbeidsvinduet er det en mengde med satellittvinduer som gir deg lister og knapper for diverse koder og rutiner som kan settes inn i dokumentene du arbeider med. I tillegg får du en egen teksteditor hvor alle koder vises, og som oppdateres samtidig med at du arbeider i det grafiske vinduet. På samme måte kan du gjøre endringer i dette vinduet samtidig som innholdet i det grafiske vinduet oppdateres

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer