DRM-fri musikkbutikk for alle

Apple får stadig konkurrenter. Denne er tilgjengelig for nordmenn.

DRM-fri musikkbutikk for alle
Publisert
Sist oppdatert

Vi har mang en gang uttrykt vår frustrasjon i forhold til DRM-beskyttelser og annet fanteri; senest i kommentaren hvorfor vil dere ikke ha pengene mine? som undertegnede skrev for et par uker siden.

Artikkelen er oppdatert (se nederst i saken).

For - er det noe som er irriterende, så er det lovlydig å betale for musikk som det senere viser seg at du ikke får spilt som du vil.

I Apples musikkbutikk, iTunes Music Store, er de fleste filene DRM-beskyttet, selv om plateselskapet EMI for en tid tilbake fjernet DRM på sine spor, som nå selges gjennom iTunes plus (til en marginell høyere prislapp).

Tidligere i år lanserte nettbutikken Amazon.com en egen MP3-butikk, der alle filene var DRM-frie. Skuffelsen var imidlertid stor hos oss da det viste seg at butikken kun var tilgjengelig for amerikanske brukere.

I nær fremtid kommer også Telenor og Platekompaniet med en digital musikkbutikk uten DRM, men inntil videre, kan du eventuelt kose deg med dagens godbit; 7digital.

6,7 millioner låter - gratis!

Britisk musikktjeneste

7digital er Storbritannias ledende leverandør av digitale media, og via deres nettsted, 7digital.com, kan du også som nordmann kjøpe musikk i elektronisk format.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer