DRM

Publisert
Sist oppdatert

Selv om Apples iTunes var en udiskutabel gigantsuksess, gikk platebransjen tøffe tider i møte. Salget av nedlastbar musikk kunne på ingen måte dekke opp for svikten i salget av CDer.

Hovedskylden ble lagt på piratkopieringen, mens publikum mente noe annet. Den lovlig kjøpte musikken var nemlig kopibeskyttet (DRM), du kunne for eksempel ikke kopiere filene fritt og spille dem av på mer enn et begrenset antall datamaskiner og spillere. Denne behandlingen, der den som er lovlydig får et dårligere produkt enn den som velger å være pirat, førte til at forbrukeren kom i opposisjon til platebransjen, som ble stemplet som grådig.

DRM


Det var derfor bare et tidsspørsmål når DRM ville gå over i historiebøkene under kapittelet for dårlige ideer, og i skrivende stund er det på god vei til å skje. Nettbutikken Amazon selger musikk fra alle plateselskapene i ubeskyttet MP3-format, foreløpig kun for det amerikanske markedet, men det forventes at i løpet av 2008 vil også vi her på bjerget ha den samme tilgangen.

>>Les videre: Veien videre

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer