Drømmeeffekt

Har du et romantisk bilde du ønsker å piffe opp litt? Hva med et drømmeaktig filter?

Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du et speilreflekskamera, kan du også få kjøpt en rekke ulike filtere for å modifisere hvordan bildet kommer til å se ut. Etter at bildet er tatt, derimot, er det bare bildemanipulering som gjelder.

I denne artikkelen skal vi se på en enkel teknikk for å gi bilder et drømmeaktig preg. Som vanlig bruker vi Photoshop Elements, men teknikken kan brukes også i andre lignende programmer. La oss først ta en titt på testbildet:

Definitivt et romantisk øyeblikk, men på noen få sekunder kan vi legge til en ekstra romanitsk schwung over bildet. Vi begynner med å duplisere bildet til et nytt lag, som vi skal jobbe på, ved å trykke ctrl+j, eller velge layer->duplicate layer. Det nye laget skal fungere som et slags drømmefilter og skal derfor være noe uskarpt.

Det finnes ulike typer av blur-effekter i Photoshop, men den beste til vårt bruk i denne omgangen er Gassian blur, som du finner under filter->blur->Gaussian blur... Hvor mye blur du vil bruke, avhenger av bildet og bildestørrelsen. I vårt tilfelle valgte vi en radius på 2,5 piksler og fikk en uskarphet som du ser i bildet til høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer