Dropbox

Allsidig tjeneste som er blant våre favoritter.

Dropbox
Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet om Dropbox tidligere, og den gangen var vi også svært fornøyde med denne tjenesten.

Tjenesten fungerer både med Windows, Mac og Linux, og ved å laste ned et program på maskinen, dukker din dropbox opp som en egen stasjon i utforskeren. Dermed kan du lett dra filer frem og tilbake, eller kjøre dem direkte fra dropbox' servere. I tillegg er filene alltid tilgjengelig via webgrensesnittet, og selv gratisversjonen har støtte for versjonshistorikk på filene du eventuelt gjør endringer på. Det er kun endringer på filer som lastes opp, som sparer deg for tid, spesielt hvis du ikke har en alt for kjapp opplastingshastighet.

Dessuten synkroniseres til en hver tid dropbox-innholdet til alle maskinene du måtte ha knyttet til kontoen. Dermed er hastigheten upåklagelig når du først skal åpne en fil, og de er også tilgjengelige når du ikke har nettilgang. Webgrensesnittet er også elegant:

Sikkerheten ivaretas også ved at opplastingen skjer over SSL, og filene krypteres med 256-bit AES før de lagres hos Dropbox.

Med tanke på deling fungerer Dropbox også utmerket. Du kan kopiere en fil inn i public-katalogen for å gjøre den offentlig, og dermed kan du sende en lenke til fila uten at mottakeren er nødt til å registrere seg. Du kan også velge å dele kataloger med andre Dropbox-brukere (utenfor public-mappen). Kjekt er det også at du kan laste opp noen bilder til en katalog, og da opprettes det automatisk et fotoalbum du kan sende til venner og kjente.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.