Dropbox

Din egen harddisk på nettet har en rekke smarte funksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan være et problem kun å ha filer lagret lokalt på din maskin.

For det første kan den krasje eller bli stjålet, for det andre kan det være at maskinen ikke er tilgjengelig akkurat i det du trenger filene, og for det tredje er det alltids en mulighet for at du klarer å lagre endringer på ei fil du helst skulle ha angret på.

Du kan sikre det godt med en god backup-løsning, og det skrev vi om i vår store backup-guide. Vi har også skrevet om tjenester som LogMeIn, som lar deg styre hjemme-PCen fra jobb, for eksempel.

Et annet alternativ er imidlertid å ha diskplass på nettet slik at filene dine er tilgjengelige hvor enn du måtte befinne deg. Det finnes flere løsninger her, og i dag har vi sett på en som har blitt en snakkis om dagen, nemlig Dropbox.

2GB lagringsplass

Dropbox er foreløpig i privat beta, og betakontoen har 2GB lagringsplass. Oppdatert: Dropbox er nå tilgjengelig for alle.

Tjenesten fungerer som en kombinasjon av et lokalt installert program og et webgrensesnitt.

Programvaren finnes foreløpig både for Windows og Mac (Linux-versjonen er ikke langt unna), og etter å ha lastet den ned, knytter du maskinen til kontonavnet ditt ved å fylle ut de relevante feltene. Da får du opp en egen disk i utforsker/finder som du kan kopiere filer til og fra som du vil. Filer du kopierer til denne disken, lastes så opp til Dropbox' servere, og innholdet blir derfor synkronisert på tvers av alle maskinene du måtte velge å koble til kontoen din hos Dropbox.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer