Windows 10X

Dropper ny Windows

Operativsystemet som skulle konkurrere med Chrome OS, skrotes.

WINDOWS 10X: Operativsystemet skulle bli en mer lettkjørt utgave av Windows 10, men nå dropper Microsoft videre utivkling. Foto: Microsoft
WINDOWS 10X: Operativsystemet skulle bli en mer lettkjørt utgave av Windows 10, men nå dropper Microsoft videre utivkling. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere års utvikling legger Microsoft en ny versjon av Windows 10 på hylla inntil videre.

Det bekrefter selskapet selv i et blogginnlegg, etter at det tidligere denne måneden verserte rykter om at Windows 10X er historie.

Microsoft skriver riktignok at Windows 10X ikke kommer i år, som egentlig planlagt, men ting tyder på at operativsystemet aldri kommer på markedet.

Kommer til Windows 10

I stedet planlegger IT-giganten å bringe flere av funksjonene fra Windows 10X over til Windows 10. Blant dem er en ny appcontainerteknologi, bedre stemmeskriving og et nytt berøringstastatur, som rulles ut i høst.

Samtidig er det kjent at Microsoft jobber med en stor overhaling av brukergrensesnittet i Windows 10, døpt Sun Valley, som ifølge rapportene henter en del inspirasjon fra Windows 10X.

Det innebærer blant annet en oppdatert startmeny, sentrerte apper på oppgavelinja – slik som Chrome OS og macOS, avrundede hjørner i appvinduer og en rekke andre endringer til brukergrensesnittet.

Microsoft skal trolig snakke mer om Sun Valley-oppdateringen under Build-messa, som går av stabelen neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.