Dropper «Office»

Microsoft overhaler den populære kontorpakka.

OFFICE: Microsoft skal endre navnet på Office-appene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OFFICE: Microsoft skal endre navnet på Office-appene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Kontorpakka Office har rundet 30 år og er nok Microsofts sterkeste merkevare sammen med Windows, og brukes daglig av flere millioner forbrukere og bedrifter.

Sterk merkevare til tross, nå ser det ut til at Microsoft har planer om å fase ut navnet.

Bytter navn

IT-giganten har de seinere åra endret navnene på flere av sine produkter, som Windows Defender som er blitt Microsoft Defender og Swiftkey som nå er Microsoft Swiftkey, og Office er neste i rekken.

Under Ignite-konferansen denne uka, annonserte Microsoft at Office-appen på PC-en og nettstedet Office.com vil endres til Microsoft 365. Endringen vil også gjelder for Office-appene til iOS og Android.

Det innebærer at programmer som Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, OneNote og de andre appene samles under Microsoft 365-paraplyen i stedet for Office.

Først ut med overhalingen blir Office-appene på nett som vil få den nye designen i november, mens appene for Windows og iOS/Android vil oppdateres seinere.

Gjelder alle

På sine nettsider forklarer Microsoft at den nåværende Office-appen blir oppdatert med nytt navn, ny logo og flere funksjoner, og blir tilgjengelig for alle, enten de bruker Office på jobb, skole eller personlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.