TEST: LG OLED55CX - 2020

Du finner neppe bedre bilde

Er du opptatt av best mulig bildekvalitet på din neste TV, behøver du ikke lete lenger. Men det betyr ikke at det ikke finnes forbedringspunkter på 20.000-kroners-modellen fra LG.

ELLEVILL BILDEKVALITET: Det er ikke mye å trekke på bildekvaliteten på LGs nye OLED-TV. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ELLEVILL BILDEKVALITET: Det er ikke mye å trekke på bildekvaliteten på LGs nye OLED-TV. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger er det gøyere å teste TV-er enn andre. Denne anledningen har vært én av dem. Stua er gjort om til testlab i disse covid19-tider, og modellene står linet opp ved siden av hverandre.

Skiller seg ut bildemessig

En av dem skiller seg ut med en klarhet som mangler sidestykke - uansett fra hvilken vinkel du betrakter bildet. Vi snakker om den ene TV-en med OLED-panel.

Modellen heter OLED55CX, er på 55 tommer, og det er LG som er produsenten. LG har selv laget OLED-panelet, slik de også gjør for konkurrenter som Panasonic, Philips og Sony - bare for å nevne noen.

Felles for dem alle er at de betrakter OLED som spydspissen innen skjermteknologi for TV-er.

Kun Samsung av de store kjører sitt eget løp, med QLED, en teknologi som bygger på den klassiske baklyste, eventuelt sidelyste LCD-teknikken.

Kort fortalt er hovedforskjellen at pikslene på et OLED-panel i praksis er små lysdioder som enten er tent eller slukket. Pikslene på en LCD-skjerm lyser ikke, de blir belyst av led-lamper som sitter bak eller på sidene. Hvordan dette fortoner seg i praksis, kan du lese mer om senere i denne testomtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer