Du kan laste ned hele Wikipedia

Gjett hvor stor plass det tar?

Publisert
Sist oppdatert

Wikipedia er nettleksikonet der alle kan bidra; enten ved å opprette nye artikler eller pusse på eksisterende, og fikk selvsagt plass i vår artikkel om de 25 beste nettjenestene tidligere i sommer.

Siden det ble lansert i 2001, har Wikipedia passert imponerende 10 millioner artikler på 253 ulike språk. Omtrent 25% av artiklene er skrevet på engelsk.

Alt som ligger på Wikipedia er gratis og tilgjengelig for alle. Innholdet er publisert under GNU Free Documentation License. Det betyr ikke at du kan lage en wikipedia-kopi og publisere den på nettet med det samme innholdet, men du står fritt til å laste ned all informasjonen til eget bruk.

Jevnlig dumpes hele databasen til statiske HTML-filer, og i skrivende stund er den siste store dumpen gjort i juni 2008. Denne kan du laste ned til din egen harddisk, men vær klar over at alle filene i den engelske versjonen er pakket ned til 14GB. Til sammenligning er den norske delen av Wikipedia pakket ned til 361MB.

Du finner nedlastingene for juni 2008 (nyest i skrivende stund) her. Merk at arkivet er pakket i .tar.7z-format, som du for eksempel kan pakke ut med 7-zip.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer