Test av Strim:

Du kan trygt droppe TV-kabelen

Digitalt bakkenett, parabol og kabel-TV regjerer fortsatt, men løsninger som Strim representerer TV-fremtiden, tror vi. Nå er prisene blitt senket, og vi har satt løsningen under lupen.

100 PROSENT INTERNETT: Strim er en TV-pakke som kun finnes på internett. (Skjermdump)
100 PROSENT INTERNETT: Strim er en TV-pakke som kun finnes på internett. (Skjermdump) Vis mer
Publisert

Vi ser stadig mindre på TV her i landet. I hvert fall på det som kalles lineær TV, altså TV-signaler som kringkastes på klassisk vis til TV-mottakeren din.

De færreste bør være overrasket. Å tilpasse kveldene sine til et sendeskjema som noen andre har bestemt for deg, passer stadig færre av oss.

Vi vil styre fritiden vår selv og se favorittprogrammene når vi har tid til det - og hvor vi enn befinner oss.

Kuttet lineær TV for flere år siden

Personlig har jeg klart meg uten lineær TV siden desember 2016. Da flyttet jeg til ny bolig, og fikk muligheten til å tegne internettabonnement uten å binde meg til noen TV-avtale.

Til TV-en koblet jeg i stedet en Apple TV og lastet ned appene til NRK og TV2 Sumo. Dermed kunne jeg strømme TV fra Internett - trådløst via ruteren.

En slik løsning byr på mange fordeler. I tillegg til å kunne se sendingene når det passer meg best, kan jeg spole over dødpunktene og står dessuten fritt til å møblere stua som jeg vil - helt uten å ta hensyn til vegguttak og kabler.

Første rene internettbaserte TV-pakke

At Internett kom til å bli den viktigste transportvei for TV-signaler, spådde vi i Dinside allerede for 21 år siden. Og til tross for at vi har hatt muligheten for å strømme TV-signaler i mange år allerede, var det ikke før i 2018 at vi fikk et komplett TV-tilbud som er 100 prosent internettbasert her til lands, gjennom tjenesten Strim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer