Nettradio eller DAB?

Du trenger ikke DAB-radio. Bruk den gamle mobilen din i stedet

Superenkelt å lytte til nettradio ved å koble mobilen eller nettbrettet til kjøkkenradioen eller anlegget i stua.

KOBLE TIL GAMLERADIOEN: Vi koblet et nettbrett til den gamle radioen, som ikke har vært i bruk på lang tid, og vips - så har vi en radioløsning som etter vår mening er mye bedre enn både DAB og DAB-adapter i heimen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KOBLE TIL GAMLERADIOEN: Vi koblet et nettbrett til den gamle radioen, som ikke har vært i bruk på lang tid, og vips - så har vi en radioløsning som etter vår mening er mye bedre enn både DAB og DAB-adapter i heimen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det nærmer seg slukking av FM-senderne, og det er lett å bli ledet til å tro at du kjøpe en DAB-radio eller DAB-adapter for fortsatt å kunne lytte til NRK, P4 og de andre riksdekkende radiokanalene. Det er naturligvis ikke tilfelle. Nesten alle kanalene i DAB-nettet sender også digitalt via Internett. Der finner du samtidig tusenvis av andre kanaler fra hele verden.

Du trenger bare en dings som støtter nettradio. Kobler du denne til gamleradioen eller musikkanlegget, kan du fortsette å lytte til radio som før.

Sjansen er stor for at du allerede har en slik dings liggende, som du ikke bruker. Vi tenker naturligvis på den gamle smartmobilen din. Eller nettbrettet du knapt har brukt siden du fikk det. Eller en gammel PC, for den saks skyld.

Slik gjør du det

Inntil nylig hadde alle smartmobiler en vanlig minijack-utgang (3,5mm). Denne er primært tenkt for hodetelefoner. Det er imidlertid ingenting i veien for å koble en kabel fra denne utgangen til lydinngangen i musikkanlegget ditt (ofte merket med aux eller line-in).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer