Kommentar:

Du trenger ikke en smart TV

Internett har tatt TV-en med storm de siste årene, men TV-en din trenger slett ikke å være smart for at du skal få den aller beste opplevelsen.

LITEN BOKS MED STORT INNHOLD: Apple TV er etter vår mening den beste smart-tv-løsningen på markedet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LITEN BOKS MED STORT INNHOLD: Apple TV er etter vår mening den beste smart-tv-løsningen på markedet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Et av kriteriene i høstens trippel-test av TV-er her på Dinside, var naturlig nok smart-TV-funksjonaliteten - altså alt det morsomme og nyttige du kan gjøre med apper rett i TV-en.

Og det begynner å bli temmelig mye du kan gjøre, alt fra å strømme musikk, filmer og serier fra et utall aktører, til å styre alle de smarte dingsene i hjemmet ditt.

Utviklingen har gått kjapt de siste årene, og på samme måte som mobiltelefonene brukes mindre og mindre til telefoni, brukes også TV-en mindre og mindre til tradisjonell kringkasting. Den har i stedet blitt navet for det digitale livet vi lever sammen med andre i boligen, mens mobilen har blitt navet for det personlige konsumet.

Derfor funker for eksempel Facebook mye bedre på mobilen enn på TV-en, mens seriene på HBO og Netflix er som skapt store skjermer i familierommet.

Det er imidlertid forskjeller på utvalg og kvalitet på appene, avhengig av hvilken TV du kjøper. Dette kan faktisk oppleves som litt tricky. For eksempel var det LG sin OLED-TV som hadde det beste bildet i høstens trippel-test, men på app-siden lå den klart bak de to andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer