DUELL: AMD- mot Intel-basert PC

To høyaktuelle PC-er med hver sin prosessorarkitektur, til samme pris. Hvilken er best? Vi har testet.

DUELL: AMD- mot Intel-basert PC
Publisert
Sist oppdatert

OK, du har 6.500 kroner tilgjengelig til innkjøp av ny PC, men lurer på om du skal gå for en Intel- eller AMD-basert maskin. Vi har kjørt sammenligningstest av to høyaktuelle modeller i klassen fra Asus og Acer, og etter å ha lest denne duellen er du forhåpentligvis litt klokere på hva som er det riktige valget for deg.

Gode maskiner

Det er ikke lenge siden 6.500 kroner var regnet som billig for en bærbar PC. I dag er dette midt i mellomsegmentet, og her finner du PC-er som dekker de aller fleste behov. De to modellene vi har valgt ut i denne duellen kommer fra Acer og Asus, to av de største aktørene på markedet.

Maskinene har mange likhetstrekk og henvender seg på mange måter til samme kjøpergruppe, men som vi skal se er det likevel en del forskjeller å være oppmerksom på.

De to modellene er Asus N61DA og Acer Aspire 5742G. Begge har en veiledende pris på rundt 6.500 kroner. Hos MPX, som har lånt oss maskinene, koster begge 6.495 kroner i skrivende stund.

Tabellen under viser noen av de viktigste tekniske dataene:

Eksteriør og tilkoblinger

Begge PC-ene har en klassisk svart utforming, men Acer har en matt, ru overflate på lokket der Asus er speilblank. Sistnevnte har også et bronseaktig skjær i fargen, og får litt lettere fingermerker. Begge PC-er virker solide, og tåler godt trykk mot lokket uten at skjermbildet forstyrres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer