Test av TV: Samsung UE55MU8005 mot LG 55UJ635V

Duell: Billig mot dyr TV

Er det egentlig så stor forskjell på en billig TV i forhold til en som koster mer enn det dobbelte? Vi har sjekket ut to modeller som begge fås til svært gode priser på Black Friday.

TO TV-ER, HELT FORSKJELLIGE PRISER: De er like store, har 4K-oppløsning og støtter HDR. Likevel er prisene helt forskjellige. I denne testen får du vite hvorfor. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TO TV-ER, HELT FORSKJELLIGE PRISER: De er like store, har 4K-oppløsning og støtter HDR. Likevel er prisene helt forskjellige. I denne testen får du vite hvorfor. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du ser dem ikke så ofte, men de er ikke mindre viktige av den grunn: Testene som sammenligner billig mot dyrt. Vi har gjort en del av dem her på Dinside gjennom årene, og selv om det veldig ofte er en sammenheng mellom prislapp og kvalitet, er det ikke alltid tilfelle.

Billig mot dyr TV

Vi har lenge ønsket å gjøre en slik sammenligning mellom en billig og en dyr TV, og i høst bestemte vi oss for å gjøre alvor av idéen. Og siden Black Friday erfaringsmessig er dagen for mange gode TV-tilbud, tok vi kontakt med noen forhandlere med forespørsler om vi kunne få et innblikk i hvilke modeller de kom til å kjøre kampanjer på.

Vi plukket deretter ut to interessante 55-tommere for utsjekking i vår testlab, en fra budsjettklassen og en fra premiumklassen, som begge selges til svært gode priser hos disse forhandlerne i dag.

OPPDATERT: Vi plukket ut to TV-er fra forskjellige produsenter. Det er viktig å poengtere at svakhetene vi fant ved den billigste TV-en, er svakheter som er typiske for lavprissegmentet - uansett hvilken produsent som står bak. Det samme kan sies om den dyreste TV-en, styrkene til denne er ikke unike for denne klassen, uansett produsent. Men felles for de to TV-ene er at de begge fås til svært gode priser akkurat på Black Friday.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer