Duell: Canon HF10 vs Panasonic HDC-SD9

Vi har testet Canons og Panaonics nye HD-kameraer

Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer testet vi et par AVCHD-kameraer fra Sony, med lagring på harddisk. I november kom Panaonic med sin utfordrer HDC-SD5, en enda lettere og mer kompakt utgave med lagring på SDHC minnekort.

Nå har også Canon kommet på banen, og er klare med sine AVCHD-kameraer. Her brukes også fastminne, men Canon har også innebygd minne i tillegg til plass for minnekort i en av sine modeller, HF10. Modellen HF100 er identisk, men har ikke innebygd minne.

Men Panasonic har ikke ligget på latsiden, de er allerede klare med etterfølgeren til HDC-SD-5, og den nye betegnelsen er altså HDC-SD-9.

HD for alle

Begge kameraene i denne omtalen er i utgangspunktet beregnet på folkelig bruk, som ferieminner, barnas aktiviteter, sport, egne hobbyer osv. Derfor gjør man i utgangspunktet ikke noe feil ved å bare lade batteriet, sette i et minnekort (på Canon slipper du til og med det) og gå rett i opptak.

Det man da ender opp med er som regel et mer eller mindre sjarmerende resultat, med ustø bevegelser, lett forvirrede inn/ut-zoominger og alt for raske panoreringer.

Fordelen med et AVCHD-kamera (eller annet HD-kamera) er da at selve bildet blir langt skarpere og mer detaljert når du kobler kameraet til flatTVen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer