DUELL: iTunes Store vs. Platekompaniet

Her er det virkelig penger å spare - hvis du velger riktig musikkbutikk.

DUELL: iTunes Store vs. Platekompaniet
Publisert
Sist oppdatert

Etter litt om og litt men fikk Platekompaniet forrige uke endelig lansert sin nettbutikk for mp3-musikk, og selv om det allerede er over fire år siden iTunes Store ble lansert her til lands, er det uunngåelig å sammenlikne de to tjenestene - selv om førstnevnte altså er rykende fersk.

Platekompaniet er nemlig den eneste musikkjeden som er igjen i Norge, og de har tydeligvis lagt ned betydelige ressurser i å skape en nettbutikk for digitalisert musikk som kan konkurrere med Apples markedsleder.

Priser

Vi går rett på det du har kommet her for: Prisene.

Vi har tatt utgangspunkt i rundt 60 ganske så ulike utgivelser, og selv om det ikke vil gi et fullstendig bilde av hvordan prisene varierer fra butikk til butikk, får du likevel et godt inntrykk av prisnivået.

Den første oversikten inneholder alle de 20 første albumene på VGs Topp 40-liste slik den så ut tirsdag 26. mai. Som du vil se under hadde verken Platekompaniet eller Apple alle utgivelsene, men det var ikke langt unna: Med 19 av 20 album i butikken manglet de bare én.

På prissiden fikk derimot iTunes bank. Skikkelig bank. Handler du de 19 albumene på listen under hos Platekompaniet kommer handlekurven på 1181 kroner, mens de 19 albumene fra iTunes koster deg hele 1548 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer