DUELL: Mini-videokameraer

Den ypperste kvalitet er ikke alltid viktigst, vi har testet to alternativer.

Publisert
Sist oppdatert

Poenget med å lage video er i de aller fleste tilfeller å dele den med andre. Da snakker vi om video som du ser på PC, som ligger på web eller som vedlegg på mail.

For slikt bruk er video i HD-kvalitet ikke spesielt praktisk på grunn av filstørrelse og formatstøtte. Mindre oppløsning og utbredte formater er viktigst, sammen med enkel betjening. Lav pris er også en viktig del av bildet.

Sammen med selve kameraet er det praktisk med støtteprogrammer for opplasting av video. YouTube-støtte er viktig for mange, og begge kameraene vi har tatt for oss kommer med dette.

Dagens to testkameraer er svært forskjellige av utseende, og egenskapene er heller ikke i samme klasse, noe som gjenspeiles i prisene.

Nettopp derfor kan det være greit å sammenligne kameraene, for hva innebærer prisforskjellen i praksis?

Creative Vado

Dette er det billigste av de to kameraene, det koster under tusenlappen. Kameraet har en utradisjonell form, det minner mest om en mobiltelefon og det er omtrent like stort.

Vado har innebygd fastminne på 1 GB, en kort USB-kabel som sitter fast i kameraet og parkeres i en åpning på undersiden og lades når kameraet er koblet til en USB-port. Selve batteriet kan skiftes ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer