DV-nyheter fra Sony

I disse dager lanserer elektronikkgiganten nye digitale videokameraer, og de høres ordentlig spennende ut. Her er detaljene!

DV-nyheter fra Sony
Publisert
Sist oppdatert

Det kanskje mest spennende kameraet for videoentusiaster uten det helt store budsjettet heter HC1000. Dette er nemlig et kamera med tre CCD-brikker som sørger for ypperlig bildekvalitet, men som likevel retter seg mer mot amatørbrukere enn profesjonelle. I følge Sony skal kameraet kunne filme i det de kaller kringkastingskvalitet, takket være de tre CCD-brikkene og høykvalitetsoptikk. I tillegg skal en ny stabiliseringsteknologi sørge for stødige opptak. Hver av de tre brikkene har 1.07 megapiksel oppløsning, og resultatet skal være flotte, fargerike bilder, minimalt med støy og god ytelse også i mørke omgivelser.

Kanskje like interessant er det at kameraet er klart til å ta opp lyd i fire kanaler - det er nemlig surroundlyd-støtte innebygd. Du må riktignok først koble til en spesiell mikrofon. Surroundlyden kan lett overføres til en PC via et medfølgende program, og videre kan lydsporet raskt konverteres til ekte 5.1-lyd for bruk i DVD-sammenheng.

Kameraet har 12x optisk og 150x digital zoom, støtte for 16:9-opptak, 1 megapiksel stillbilde og alle spesialeffekter og tilleggsmuligheter man forventer fra et skikkelig DV-kamera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer