DV-redigering på bærbar

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har kjøpt et DV-kamera, og ønsker så smått å gå i gang med videoredigering. Problemet (eller utfordringen) er at jeg bare har bærbar PC. Kan jeg på noen måte koble kameraet til PCen og utføre videoredigering på denne, eller må jeg ty til en stasjonær PC?

mvhKurt

Datadoktoren svarer

Hei Kurt,

Du er i utgangspunktet ikke låst til en stasjonær PC for å drive med videoredigering, men den stasjonære PCen har en del fortrinn i forhold til bærbare PCer, spesielt dersom den bærbare er noen år gammel.

For det første er harddisken nesten alltid kjappere på en stasjonær enn en bærbar PC. Mobilprosessorer yter dessuten mindre pr MHz enn prosessorer i stasjonære PCer, med unntak av Pentium M-prosessoren.

Hvis du har en bærbar PC med Pentium III 800 MHz eller raskere, er sjansen stor for at PCen klarer overføringen av videosignaler fra kameraet uten å miste bilder underveis (det ville i så fall føre til hakking). Samtidig må du ha en harddisk som klarer å svelge unna datamengden, her bør alle nyere harddisker med omdreiningshastigheter på mer enn 4.200 rpm gjøre susen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer