DVD-audio fra Panasonic

DVD-audio tar mål av seg til å erstatte CDen som musikkbærer. Nå er teknikken klar og de første spillerne er klar for lansering.

Foto: Technics
Foto: Technics Vis mer
Publisert

Naturlig nok er det Technics som får æren av å lansere de nye DVD-audio-spillerne for Matsushita-konsernet. Vi forventer at Panasonic kommer etter når de første kombinasjonsspillerne for både DVD-audio og DVD-video kommer for fullt i løpet av høsten.

Perfekt lyd?

Lyden vil selvfølgelig aldri bli perfekt selv om vi nærmer oss hele tiden. Med maksimalt 192 KHz samplingsfrekvens og 24 bits pr. sample, er det i allefall ikke formatet som setter begrensningene i overskuelig fremtid. DVD-audio gir oss et format som vi kan strebe mot å utnytte fullt ut.

Flere kanaler

DVD-audio har også støtte for inntil seks kanaler som i AC-3. Det gir nye muligheter for surroundbruk i vanlig musikk. Den enorme kapasitetet til DVD-platene kan enten utnyttes til en enormt høy detaljriktom i to kanaler, mange kanaler med dagens CD-kvalitet eller bedre eller rett og slett lang spilletid.

Du kan selvfølgelig også spille av dine vanlige CD-plater i samme enhet. De nye spillerne vil også få mer ut av disse siden DA-konvertere og analogdelen er oppgradert for å utnytte kvaliteten til DVD-audio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer