DVD-brenner for VHS samlere

HP har introdusert en ny løsning for DVD-brenning, som lar deg koble brenneren direkte til videospilleren. Dermed slipper du å installere annet utstyr for å konvertere analog video

DVD-brenner for VHS samlere
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har vi måttet velge mellom en DVD-brenner som er tilpasset TV-kroken eller en brenner som er koblet til PCen i kombinasjon med TV-kort eller annet ustyr for konvertering av analog video. Det betyr enten en maskin med hovedvekt på opptak og avspilling men med begrensete muligheter for redigering, eller en DVD-brenner i PCen, som er helt avhengig av at du mestrer ekstra maskinvare og programvare som hører til.

HP har valgt en kombiløsning, som gjør det mulig å ta opp video på PC, direkte fra VHS-opptakeren din eller det analoge videokameraet. Brenneren heter DVD Movie Writer dc3000 og er utstyrt med innganger for analog video og lyd.

Bare innganger


Det er vel å merke bare innganger vi snakker om, ikke utganger. Den har en S-Video inngang, en koaks og to phonokontakter for lyd.

Dermed er dette en ren opptaksmodul, som bare kan kobles til analoge videokilder for opptak – ikke avspilling - og den må dessuten kobles til og styres fra PC.

Skal du spille av DVD-platene, må du ha en annen DVD-spiller. DVD Movie Writer dc3000 har ingen utganger til TV, den kan bare spille av DVD-gjennom en PC som den kobles til med USB 2.0, og skjermkortet i PCen avgjør om du kan koble til TVen.

Praktisk løsning?

Likevel mener vi dette kan være er en praktisk løsning for de som har PCen i nærheten av VHS-spilleren eller omvendt. Har du en bærbar PC, er også brenneren liten og lett og er enkel å flytte inn i stua for å gjøre opptaksjobben. Deretter kan du gjøre enkel eller avansert redigering hvis du ønsker det, og brenne DVD-platen. Så kan du spille av denne i den stasjonære DVD-spilleren i stua, som sannsynligvis 99% av de som overveier kjøp av en DVD-brenner forlengst har anskaffet.

dc3000 fungerer ellers som en hvilken som helst DVD-brenner på PCen, også til andre oppgaver enn video.

Allsidig programvare

Det følger med programvare både for svært enkel redigering av videoopptakene i fem enkle trinn – Video Transfer Wizard.

DVD-brenner for VHS samlere


Dessuten følger ArcSoft Showbiz med, som er en brukervennlig og allsidig programvare for overføring, redigering og brenning av DVD for de som ønsker å gå litt dypere inn i materialet.

Muvee autoProducer DVD edition er en automatisk ”TV-producer” som redigerer, kryssklipper og legger på musikk og effekter, helt automatisk. Du velger en programstil, programmet gjør resten. Vi har skrevet om et lignende program i denne artikkelen.

Dessuten følger det med Veritas RecordNow for CD-brenning, Simple Backup for sikkerhetskopiering og PowerDVD for avspilling av DVD på PC.

Teknisk

Brenneren er selvsagt en DVD+RW, en standard som HP har vært pådriver for siden starten. Den brenner med 4x, overskriver med 2,4x og leser med 8x. CD-R håndteres tilsvarende med 16x/10x/40x.

Prisen er satt til 2 990.- inkl. mva. og brenneren vil være i salg fra midten av september.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer