DVD-brennere: Inni er de like, men ikke utenpå...

Det er ikke lenger uvanlig at samme produkt selges under forskjellige navn. Men når det gjelder DVD-brennere er det ikke bare vanlig, det er regelen.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da vi hadde pakket opp alle DVD+RW brennerne vi hadde fått inn til testing, oppdaget vi raskt at de var bemerkelsesverdig like, innenfor hver formatstandard. Det var bare fronten som var forskjellig, selve metallboksen var helt lik.

Bildet forfra viser at hp og Plextor har gjort noe med plastfronten, mens Nec og Freecom er helt identiske, begge bruker den samme nøytrale fronten uten merkenavn.Merkelappene på oversiden er forskjellige hos hp og Plextor, mens Nec og Freecom har identiske lapper, det står Nec på begge.

På innsiden

Vi måtte selvsagt åpne kabinettene og sjekke innmaten, og det var tydelig at våre antagelser stemte. Kretskortet og komponentene er helt like, bortsett fra en brikke som kom fra en annen leverandør.

Det er altså i prinsippet samme drevet som selges av alle.

Våre tester viser også at ytelsen er nærmest identisk, med et avvik som vil ellers bare ser innenfor forskjellige eksemplarer av samme produkt.

Også DVD-R

Den samme forskjellen gjelder også i DVD-R verdenen, her er det Pioneer sin brenner som brukes av alle, om de heter Asus eler Apple Superdrive eller noe annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer