DVD-brennere på billigsalg

Synes du CD-platene dine blir for fort fulle? Nå er DVD-brennere nesten billige, og prisene på blanke DVD-plater av alle slag fortsetter å rase.

Denne kombi-brenneren fra MSI vises i disse dager frem på årets Comdex-messe i Las Vegas.
Denne kombi-brenneren fra MSI vises i disse dager frem på årets Comdex-messe i Las Vegas. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden de nye og raskeste CD-brennerne kostet et par tusen kroner. Nå får du 48x-brennere til fem-seks hundrelapper flere steder, og plater ned i to-tre kroner pr stk. Markedet er i ferd med å kollapse totalt.

Billigere og billigere dag for dag...

Prisene på DVD-brennere er samtidig i ferd med å komme ned på et folkelig nivå. Det samme gjelder platene. Dette skyldes først og fremst økt konkurranse; i det siste har det kommet nye produsenter av DVD-brennere på banen, og flere kommer til. DVD-brennerne er i tillegg bakoverkompatible, og kan brenne og lese både CDR- og CDRW-plater.

DVD-plater har en kapasitet på 4,7 GB, noe som tilsvarer nesten 7 CDR-plater. Prisene på disse var for kort tid siden over 100 kroner pr stk. Nå selges DVD-R plater flere steder for under 20 kroner pr stk!

Under 2.000 kroner

NEC er blant produsentene som er på banen med en billig DVD-brenner. Den selges til under 2.000 kroner inkl mva på flere nettbutikker. Dette er en DVD+R/RW brenner, som brenner DVD-plater på 2.4x hastighet, CDR på 16x og CDRW på 10x. Dessverre er DVD+R plater fremdeles nesten dobbelt så dyre som DVD-R, men prisene er i hvertfall nede i 34 kroner pr stk. Overskrivbare DVD+RW koster opptil en drøy tier mer, men her er prisene også på vei ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer