DVD-brennere på billigsalg

Synes du CD-platene dine blir for fort fulle? Nå er DVD-brennere nesten billige, og prisene på blanke DVD-plater av alle slag fortsetter å rase.

Denne kombi-brenneren fra MSI vises i disse dager frem på årets Comdex-messe i Las Vegas.
Denne kombi-brenneren fra MSI vises i disse dager frem på årets Comdex-messe i Las Vegas. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden de nye og raskeste CD-brennerne kostet et par tusen kroner. Nå får du 48x-brennere til fem-seks hundrelapper flere steder, og plater ned i to-tre kroner pr stk. Markedet er i ferd med å kollapse totalt.

Billigere og billigere dag for dag...

Prisene på DVD-brennere er samtidig i ferd med å komme ned på et folkelig nivå. Det samme gjelder platene. Dette skyldes først og fremst økt konkurranse; i det siste har det kommet nye produsenter av DVD-brennere på banen, og flere kommer til. DVD-brennerne er i tillegg bakoverkompatible, og kan brenne og lese både CDR- og CDRW-plater.

DVD-plater har en kapasitet på 4,7 GB, noe som tilsvarer nesten 7 CDR-plater. Prisene på disse var for kort tid siden over 100 kroner pr stk. Nå selges DVD-R plater flere steder for under 20 kroner pr stk!

Under 2.000 kroner

NEC er blant produsentene som er på banen med en billig DVD-brenner. Den selges til under 2.000 kroner inkl mva på flere nettbutikker. Dette er en DVD+R/RW brenner, som brenner DVD-plater på 2.4x hastighet, CDR på 16x og CDRW på 10x. Dessverre er DVD+R plater fremdeles nesten dobbelt så dyre som DVD-R, men prisene er i hvertfall nede i 34 kroner pr stk. Overskrivbare DVD+RW koster opptil en drøy tier mer, men her er prisene også på vei ned.

Multiformat vinner

Men trenden går mot kombinerte DVD+RW/DVD-RW brennere, dvs brennere som takler begge de konkurrerende DVD-formatene. Dermed vil "kampen" mellom formatene løse seg selv, og markedet kan ta av. Sony har allerede lansert sin første multiformat-brenner, og du kan lese mer om den her. Vi har sett denne brenneren i butikker her hjemme til under 3.500 kroner. Nec er også snart klar med sin ND-1300 som også takler begge formatene.

Men skal du investere i DVD-brenner er det mye som tyder på at det kan være lurt å vente enda litt til. I løpet av kort tid ventes det at både MSI, Lite-On og flere av de andre "lavpris-merkene" vil være på banen med multiformat-brennere, og prisene forventes å ligge på under $200 ved lansering i USA. I såfall tipper vi disse vil koste godt under 2.000 kroner i nettbutikker her hjemme.

Kilder:
CDFreaks.com
CDR-Info.com
MSI's Comdex-side

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer