DVD-brennere til under tusenlappen?

Etterspørselen etter DVD-brennere til PC har økt kraftig på grunn av de massive priskuttene det siste året. Men skal vi tro Philips er bunnen langt fra nådd.

DVD-brennere til under tusenlappen?
Publisert
Sist oppdatert

De raskeste CD-brennerne selges nå for under 500 kroner i butikkene, og er på vei ut som eget produkt. Nå er det bakoverkompatible DVD-brennere folk vil ha, og prisene på disse produktene har begynt å snike sed under 2.000 kroner i flere nettbutikker vi har undersøkt.

Snart 100 dollar?

I følge analytikere i Philips vil det skje drastiske prisfall i DVD-brennere av typen DVD+RW i løpet av året. Priser på rundt 100 amerikanske dollar mot slutten av året, er i følge Philips ikke usannsynlig. Det vil i så fall bety priser på godt under tusenlappen i butikker her hjemme.

DVD100i var den første DVD-brenneren av typen DVD+RW vi testet. Den kostet 8.500 kroner i oktober 2001...
DVD100i var den første DVD-brenneren av typen DVD+RW vi testet. Den kostet 8.500 kroner i oktober 2001... Vis mer


En brennbar DVD-plate (både -RW og +RW) har en kapasitet på 4,7 GB, som tilsvarer 6-7 CD-plater. Platene koster fra i skrivende stund fra rundt 20 kroner og oppover.

For under halvannet år siden kostet en treg og ikke alltid like pålitelig DVD+RW-brenner fra HP nesten 9.000 kroner, og platene et par hundrelapper pr stk, så her har ting skjedd fort.

Standardutrustning

Philips får drahjelp av blant andre HP og Dell i kampen mot Pioneers konkurrerende format DVD-RW, ved at DVD+RW-brennere blir standardutstyr i de fleste PCene deres. I USA selges PC-modeller fra HP og Dell med DVD-brenner, allerede til godt under 1000 dollar, i følge nyhetstjenesten digitimes.com.

Philips satser på at stasjonære DVD+RW brennere skal erstatte VHS-spilleren
Philips satser på at stasjonære DVD+RW brennere skal erstatte VHS-spilleren Vis mer


Sony er en av produsentene som satser på to hester, og har allerede brennere på markedet som støtter både DVD-RW og +RW-plater. Men disse produktene vil i følge Philips forbli dyrere produkter, på grunn av doble lisenskostnader.

Kilde:
Digitimes.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer