DVD-kopier for DVD-spilleren

Forrige gang vi omtalte et verktøy for å kopiere DVD-filmer, handlet det om kopier i såkalt DivX-format, som kun kan spilles av på PCen. Men velger du å lage kopier i det mer kompatible formatet VideoCDer (VCD) kan de spilles i de aller fleste frittstående DVD-spillere.

Publisert
Sist oppdatert

Et av de beste programmene til formålet, er det franskutviklede DVDx, som lar deg ta sikkerhetskopier av dine egne DVD-filmer, og lagrer kopiene i VCD-format eller SVCD (SuperVideoCD) på harddisken din (med eller uten undertekster). Programmet er gratis, ogkan lastes ned fra denne siden. Kopiene kan enten spilles av på PCen, for eksempel gjennom Media Player, eller brennes til CD-plater ved hjelp av et brenneprogram som støtter (S)VCD, som Nero Burning ROM. (S)VCD-platene kan uten videre spilles av på en vanlig stasjonær DVD-spiller. Avhengig av om du velger VCD eller SVCD-formatet, vil kopiene kvalitetsmessig ligge rundt det du kan forvente av VHS-filmer.

DVDx er helt gratis, og det hele styres gjennom et relativt oversiktlig brukergrensesnitt. Hvis du har spesielle ønsker vedrørende kopieringen, kan du konfigurere en mengde parametere i prosessen. For å benytte programmet trenger du kun en vanlig DVD-ROM-spiller, film du vil sikkerhetskopiere, og en CD-brenner dersom du ønsker å overføre kopien til CDR/CDRW for avspilling i frittstående DVD-spiller i stua.

NB! Det er enkelte frittstående DVD-spillere som ikke støtter CDR/CDRW-plater. I disse sjeldne tilfellene må du nøye deg med avspilling av filmene på PCen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer