DVD-lyd med bedre kvalitet

Etter et par års interne diskusjoner har bransjeorganisasjonene kommet til enighet om nye lyd-formater på DVD-plater. Er lista lagt for høyt, eller vil DVD-audio overta for CD?

Foto: bel
Foto: bel Vis mer
Publisert

Hi-Fi debatten er ikke død - den tar bare andre former. I denne runden er det nye digitale formater som har blitt diskutert, og bransjen har endelig kommet til enighet med seg selv.

Bedre lydkvalitet!

Veien fremover for nye lagrings- og distribusjonsmedia i denne omgang er både å øke kapasiteten og å forbedre lydkvaliteten. Spørsmålet er om markedet er villig til å akseptere dette og bruke penger på nyinvesteringer i alle komponentledd.

De nye formatene tilbyr 1996" target=_TOP>digitalisert lyd med 16, 20 og 24-bits oppløsning og sampleratene er 44,1, 88,2 176,4 kHz eller 48, 96 og 192 kHz.

I tillegg er det også muligheter for 6-kanals lyd med optimal kvalitet (24-bit og 192 kHz) med musikk i opptil 74 minutters lengde. Dette skjer med datakompresjon, men denne opererer ikke med tap av informasjon, som for eksempel MP3. Ved dekompresjon gjenopprettes dataene 100%.

I tillegg er det støtte for kombinert avspilling av lyd og bilde. Dette er enten i form av kompatibilitet med lydformatene i DVD-video, eller som avspilling av slides kombinert med musikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer