DVD og filformater

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Du skriver, og jeg siterer:

"De fleste (nær 100%) av alle nye DVD-spillere har ingen problemer med å avspille brente filmer, enten de er brent på DVD-R(W) eller DVD+R(W). Det samme gjelder om du kjøper deg en DVD+R(W) brenner på PCen din, denne vil helt fint kunne spille av brente DVD-R(W) plater og vice versa."

Nå er det slik at jeg for fire måneder siden hadde en iMac 1GHz 17" Widescreen - den gang kalt "seneste modell". Apple bruker brennere med formatet DVD-R i sine maskiner. Jeg brant alle mine filer over på en vanlig Apple-DVD - og gikk over til PC med DVD-leser. De leser da hverandres formater, tenkte jeg. Men, akk, det gjør de IKKE. Det er mulig at jeg ved brenning av DVD ba om Apples filformat som "default", ikke vet jeg. DVDen inneholder MS Office-filer, egne digitale bilder (cirka 500) - og et par hundre MP3-filer (betalte, bare så du vet det!) - og alt ligger der, godt utenfor min rekkevidde i og med at DVD-platen er lagt opp etter Apples (forbaskede) filformat!

Nå har jeg altså kjøpt en Shuttle X (for fire måneder siden, en såkalt "seneste modell"). Kan du veldig vennligst forklare meg hvordan jeg får tak i filene mine?? :)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.